Pranešama, kad moteris mirė nuo infekcinio-toksinio šoko. Prieš liepos 12 d. ji gulėjo Maskvos 13-osios klinikinės ligoninės reanimacijos skyriuje.

Radijas „Kommersant FM“ savo paskyroje socialiniame tinklalapyje „Twitter“ neigė informaciją apie žmogaus teisių gynėjos mirtį.

„Valerijai Iljiničnai atliekami tyrimai ligoninėje“, – pareiškė radijo šaltinis.

Vėliau pasirodė pranešimų apie V. Novodvorskajos mirtį, remiantis „Interfax“ informacija.

„Exho Moskvy“ patvirtino informaciją apie mirtį, apie tai radijui pranešė socialinės plėtros klausimų vicemeras Leonidas Pečatnikovas.

V. Novorodskaja – viena iš garsiausių Rusijos visuomenės veikėjų, nepriklausoma žurnalistė, partijos „Demokratinė sąjunga“ („Demokratičeskij sojuz) įkūrėja.

Ji dirbo iki paskutinės akimirkos, jos paskyroje „Facebook“, kur ji publikavo nuorodas į savo straipsnius, matyti, kad daugiausia dėmesio ji skyrė neramumams Ukrainoje.

V. Novodvorskaja gimė 1950 m. gegužės 17 d. Baltarusijoje, Baranovičiuose. 1969 m. Kremliaus suvažiavimų rūmuose ji platino lapelius su pačios kurtais antisovietiniais eilėraščiais.

Ją suėmė KGB, nuo 1970 m. birželio iki 1972 m. vasario ji buvo priverstinai gydoma psichiatrijos ligoninėje. Išjusi į laisvę ji užsiėmė disidentine veikla, dirbo pedagoge ir vertėja, bandė įkurti pogrindinę partiją kovai su Tarybų Sąjungos Komunistų partija.

1978, 1985, 1986 m. V. Novorodskkąją teisė už disidentinę veiklą.

Ji dalyvaudavo visose visuomenei rūpimose diskusijose, už jos poziciją ją praminė amžina opozicioniere.

Moteris pritarė TSRS žlugimui, JAV vadino demokratijos santalka, pasisakė prieš kariuomenės įvedimą į Čečėniją, palaikė Gruzijos pusę per 2008 m. rugpjūčio ginkluotą konfliktą.

Iki pastarojo meto V. Novodvorskaja dirbo žurnalistikos srityje, užsiėmė švietėjiška veikla, spausdino savo straipsnius „Grani.ru“, žurnale „The New Times“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (846)