„Atsakant į kovo mėnesį Didžiosios Britanijos vyriausybės priimtą sprendimą įtraukti į sankcijų sąrašą beveik visus Rusijos Federacijos Tarybos narius, asmeninės sankcijos įvedamos Lordų Rūmų 154 nariams“, – sakoma URM pranešime.

Tarp įtrauktųjų į sąrašą yra Williamas Hague'as – buvęs užsienio reikalų sekretorius ir opozicijoje dirbusios Konservatorių partijos lyderis.

Tačiau sankcijos nebus taikomos Rusijoje gimusiam žiniasklaidos magnatui Jevgenijui Lebedevui, kuriam pero titulas kontroversiškai buvo suteiktas 2020 metais premjero Boriso Johnsono vyriausybės.

J. Lebedevo artimi ryšiai su B. Johnsonu kėlė klausimų, kadangi verslininko tėvas Aleksandras atvirai pripažino buvęs KGB agentas.

J. Lebedevas, kuriam priklauso laikraščiai „London Evening Standard“ ir „The Independent“, smerkė Maskvos veiksmus Ukrainoje.

Lordų Rūmai turi apie 800 narių. Dauguma jų yra perai iki gyvos galvos, tai yra jų titulas nėra paveldimas.

Rusija praeitą mėnesį uždraudė atvykti 287 britų Bendruomenių Rūmų nariams, taip pat reaguodama į jai paskelbtas sankcijas dėl karo Ukrainoje. Maskva tąsyk sakė įvedanti suvaržymus įstatymų leidėjams, atlikusiems „aktyviausią vaidmenį“ rengiant „antirusiškas sankcijas“ ir prisidėjusiems prie „rusofobiškos isterijos“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)