„Bandymas diktuoti sportininkų dalyvavimo tarptautinėse varžybose sąlygas yra absoliučiai nepriimtinas, – sporto ministro Olego Matycino žodžius citavo Rusijos valstybinės naujienų agentūros. – Matome akivaizdų norą sugriauti tarptautinio sporto ir tarptautinio olimpinio judėjimo vienybę“.

Ukraina piktai reagavo į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) praėjusio mėnesio pranešimą, kad jis ieško „kelių“, kaip leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Paryžiaus žaidynėse po neutralia vėliava.

TOK prezidentas Thomas Bachas Ukrainos raginimus boikotuoti žaidynes pavadino prieštaraujančiais „principams, kuriuos mes giname“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį atnaujino savo raginimus, sakydamas, kad „vien teroristinės valstybės atstovų dalyvavimas yra smurto ir neteisėtumo apraiška“.

„Geriau kolegos sutelktų dėmesį į sporto organizavimą savo šalyse ir darytų viską, kad sportas taptų taikos ambasadoriumi ir tiestų tiltus tarp tautų“, – šeštadienį atsakė O. Matycinas.

Šiaurės ir kai kurios Rytų Europos šalys nurodė, kad prisidėtų prie boikoto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją