„Gavome tokį pasiūlymą, galiu patvirtinti. Dabar jis nagrinėjamas praktiškai, kaip būtų galima tai padaryti“, – kalbėjo ji per spaudos konferenciją.

„Mes dar kartą patvirtiname savo pasirengimą tiesioginiam dialogui su NATO dėl Rusijos projekto susitarimams dėl saugumo garantijų Rusijai, atmetančių tolesnę Aljanso plėtrą į rytus ir smogimo sistemų dislokavimą arti Rusijos sienų“, – pridūrė ji.

Pasak M. Zacharovos, susitikimo data bus paskirta vėliau.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas anksčiau šią savaitę pranešė, kad kitų metų pradžioje planuoja organizuoti NATO ir Rusijos tarybos posėdį Aljanso ir Maskvos nesutarimų sureguliavimui.

„Esame pasiruošę dialogui. Ir aš ketinu kitų metų pradžioje sušaukti NATO ir Rusijos tarybos posėdį, sėsti prie derybų stalo ir aptarti labai rimtus klausimus su Rusija“, – žurnalistams sakė J. Stoltenbergas.

Jis taip pat gynė Europos šalių besąlygišką teisę savarankiškai rinktis savo plėtros kelią.

„Niekada nesileisime į kompromisus dėl kiekvienos Europos šalies, įskaitant Ukrainą, teisės pasirinkti savo kelią“, – pabrėžė J. Stoltenbergas.

Jis taip pat kalbėjo apie NATO sąjungininkų vienybę reikalaujant, kad Rusija padėtų deeskaluoti situaciją aplink Ukrainą. J. Stoltenbergas pažymėjo, kad „neprovokuojamas ir nepaaiškinamas“ Rusijos pajėgų telkimas prie sienos su Ukraina tęsiasi, įskaitant artilerijos ir tankų perkėlimą, o Maskvos ketinimai nėra aiškūs.

NATO vadovas pakartojo, kad jeigu Rusija dar kartą panaudos jėgą prieš Ukrainą, Rusijos laukia „rimtos pasekmės“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)