ESBO „informavo dalyvaujančias valstybes apie „virtinės šalių“ sprendimą perkelti ESBO specialiojoje stebėjimo misijoje Ukrainoje (SMM) dirbančius jų piliečius „dėl prastėjančių saugumo sąlygų“, sekmadienį sakė Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Šie sprendimai negali nekelti rimto mūsų susirūpinimo“, – sakoma jos komentare ministerijos interneto svetainėje.

Anot atstovės, SMM naudojamasi kaip „galimos provokacijos instrumentu“.

„Raginame ESBO vadovybę ryžtingai užkirsti kelią bandymams manipuliuoti misija ir neleisti įtraukti ESBO... į politinius žaidimus“, – sakoma komentare.

Anksčiau transliuotojas CNN remdamasis šaltiniais pranešė, kad JAV piliečiai, dalyvaujantys ESBO misijoje Ukrainoje, bus iš jos atšaukti.

Naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis sekmadienį sakė, kad kai kurie SMM darbuotojai galbūt išvyksta iš „Donecko liaudies respublika“ (DLR) pasiskelbusio separatistų darinio, bet DLR atstovai sakė, kad dar anksti kalbėti apie SMM darbuotojų evakuaciją, ir nurodė, kad misija dirba įprastu režimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)