„Rusijos URM informacijos ir spaudos departamento pareiškimas patvirtina, kad ministro pirmininko Milo Džukanovičiaus pranešimas apie Rusijos dalyvavimą protesto akcijose prieš NATO yra teisingas“, – sakoma vyriausybės pranešime, kurį skelbia britų visuomeninis transliuotojas BBC.

Juodkalnijos valdžia pabrėžia, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija, išreiškusi susirūpinimą dėl jėgos prieš taikius protestuotojus panaudojimo, užmiršta, „kad šie „taikūs protestuotojai“ apmėtė policijos pareigūnus buteliais su padegamuoju skysčiu ir pabandė jėga užimti parlamentą ir įvykdyti valstybinį perversmą“.

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija, atsakydama į Juodkalnijos premjero kaltinimus, esą Rusija organizuoja antivyriausybinius protestus šalyje, paskelbė pareiškimą, jog nėra jokių faktų, įrodančių Rusijos sąsają su įtampa Juodkalnijoje, o M. Džukanovičius „veikia gindamas savo interesus ir bandydamas nusikratyti atsakomybės už pasipriešinimo augimą šalyje“.

Federacijos tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko „kvailyste ir paistalais“ pavadino Juodkalnijos valdžios pareiškimus, kad Rusija yra prisidėjusi prie opozicijos protestų toje šalyje.

„Norėčiau priminti juodkalniečių politikams, kad Rusija, priešingai negu kai kurios kitos valstybės, niekada neorganizavo spalvotųjų revoliucijų ir nevertė jokių teisėtų vyriausybių. Taigi, visa tai visiška nesąmonė“, – sakė žurnalistams V. Matvijenko, paprašyta pakomentuoti Juodkalnijos kaltinimus Rusijai.

Protesto akcijos Juodkalnijoje vyksta nuo spalio vidurio. Demonstrantai reikalauja premjero M. Džukanovičiaus atsistatydinimo ir laikinosios vyriausybės formavimo.

Juodkalnija tikisi įstoti į NATO, o Rusijai simpatizuojančių jos piliečių grupės pasisako prieš tai.

Praėjusią savaitę Juodkalnijos sostinėje Podgoricoje policija demonstrantus vaikė ašarinėmis dujomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)