JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pasirašė įstatymų leidėjų patvirtintą naujų sankcijų Rusijai, Iranui ir Šiaurės Korėjai paketą.

„Manau, kad „raudona linija“ Rusijos ir Amerikos santykiuose dar neperžengta tuo atžvilgiu, kad dar lieka labai riboti santykiai Sirijos klausimu. Tebėra išsaugoti diplomatiniai santykiai“, – trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė A. Puškovas.

„Turiu pasakyti, kad esame pavojingai arti jos. Užuot ėjusios santykių normalizavimo keliu, JAV artina tą liniją, o tai provokuoja daugybės žmonių jaudulį ir nerimą. Apskritai kyla klausimas, ar tik nebus karinio konflikto tarp šalių?“ – svarstė jis.

Naujienų agentūros pašnekovas pridūrė, kad dar prieš 5–10 metų niekas nė negalėjo pagalvoti apie Rusijos ir JAV karinį konfliktą. Pasak jo, dabar tokį įvykių klostymosi scenarijų svarsto ekspertai uždaruose seminaruose ir konferencijose.

„Mūsų santykiai tokie įtempti, kad tai provokuoja vis didesnį nerimą ne tik plačiajai visuomenei, bet ir žmonėms, kurie gerai supranta užsienio politiką. Manau, kad tokia įvykių raida pavojinga“, – pareiškė A. Puškovas.

„Įvykių raida rodo, kad „raudona linija“ nukeliama vis toliau ir toliau. Tai, kas kažkada laikyta „raudona linija“, jau daugybę kartų buvo peržengta. Amerikiečių pusė randa vis naujų galimybių pabloginti Rusijos ir JAV santykius“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1227)