„Norėtume tikėtis, kad kada nors Didžiojoje Britanijoje į valdžią ateis profesionalesni žmonės, galintys priimti sprendimus per dialogą, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. – Tačiau šiuo metu vilčių maža“.

Maskvos ir Londono santykiai pašliję daugelį metų ir iš esmės žlugo, kai prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 d. pasiuntė kariuomenę į Ukrainą.

B. Johnsono vyriausybė skyrė sankcijas dešimtims turtingų, su Kremliumi susijusių rusų ir sako, kad jų pinigai Didžiojoje Britanijoje nebelaukiami.

„Jis tikrai mūsų nemėgsta. Ir mes taip pat jo (nemėgstame)“, – sakė D. Peskovas apie B. Johnsoną.

„Geriausi Ukrainos draugai“ išeina. „Pergalei“ gresia pavojus! Pirmasis išėjo… Logiškas britų arogancijos ir vidutiniškos politikos rezultatas. Ypač tarptautinėje arenoje. P. S. Laukiame žinių iš Vokietijos, Lenkijos ir Baltijos šalių“, – socialiniame tinkle rašė Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

Jungtinės Karalystės lyderis yra vienas stipriausių Ukrainos rėmėjų kovoje su Rusija, jis du kartus nuo konflikto pradžios lankėsi Kyjive ir užmezgė asmeninius santykius su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Maskva taip pat pareiškė, kad politinė audra Didžiojoje Britanijoje įrodė gilesnę liberalių demokratijų krizę visame pasaulyje.

„Visiems akivaizdu, kad liberalūs režimai išgyvena giliausią politinę, ideologinę ir ekonominę krizę“, – „Telegram“ susirašinėjimo programėlėje komentavo Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Zelenskis sako esąs įsitikinęs, kad JK politika Ukrainos atžvilgiu nepasikeis

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbėdamas CNN B. Johnsoną pavadino „tikru Ukrainos draugu“ ir pridūrė, kad yra įsitikinęs, kad JK politika Ukrainos atžvilgiu artimiausiu metu nepasikeis, nepaisant B. Johnsono atsistatydinimo.

Ukraina daug gavo iš santykių su JK ministru pirmininku, įskaitant pirmiausia karinę paramą, sakė V. Zelenskis, paprašytas pakomentuoti B. Johnsono atsistatydinimą.

Ukrainos prezidentas taip pat sakė nekantraujantis pasikalbėti su B. Johnsonu, kad sužinotų daugiau detalių apie jo atsistatydinimą.

Ukraina padėkojo B. Johnsonui už Rusijos invazijos akivaizdoje suteiktą paramą.

„Ačiū B. Johnsonui... už nuolatinį buvimą priešakinėse pagalbos Ukrainai linijose“, – ketvirtadienį tviteryje parašė Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)