„Be abejo, manome, kad būtinas pasvertas požiūris, ir nemanome, kad galima daryti kokių nors skubotų išvadų, kas įvyko Sirijoje, Idlibo provincijoje“, – žurnalistams pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Tai buvo tikrai gana grėsminga įvykių plėtotė, tai tikrai labai pavojingas ir siaubingas nusikaltimas“, – sakė jis komentuodamas pranešimus apie numanomą cheminę ataką sukilėlių kontroliuojamame Chan Šeichūno mieste.

„Niekas negalėjo turėti jokios realios, patikrintos informacijos. Bet kokie duomenys, kuriuos galėtų turėti amerikiečiai arba mūsų kolegos kitose šalyse, negalėjo būti paremti objektyvia medžiaga arba įrodymais“, – pažymėjo jis.

D. Peskovas paaiškino, kad iš karto po incidento Idlibo provincijoje niekas neturėjo prieigos prie to rajono, kuriame jis įvyko.

Baltieji rūmai apkaltino Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgas įvykdžius įtariamą cheminę ataką Chan Šeichūne, per kurią žuvo dešimtys žmonių.

Rusija stengėsi nukreipti kaltinimus nuo savo sąjungininko B.al Assado ir sakė, kad Sirijos lėktuvai smogė sukilėlių ginklų sandėliui, kuriame buvo „toksiškų medžiagų“, dedamų į bombas.

„Žinoma yra jėgų, kurie kreipia reikalą prie Sirijos Arabų Respublikos teisėtos vadovybės delegitimizavimo, yra terorizmo jėgų ir tų, kas palaiko teroristus“, – pareiškė D. Peskovas, atsakydamas į klausimą, kam gali būti naudinga Idlibe susidariusi situacija.