Situacija ligoninėse pagerėjo, S. Sobianiną citavo naujienų agentūra „Interfax“. Dėl to Rusijos sostinėje po pirmadienio nebus pratęsta nedarbo savaitė, kurią nacionaliniu mastu paskelbė prezidentas Vladimiras Putinas.

Maskva ir kiti sunkiai paveikti šalies regionai kartu su nedarbo savaite paskelbė papildomų ribojimų. Daugiau kaip 12 mln. gyventojų turinčiame mieste nuo praėjusio ketvirtadienio, taikant kelias išimtis, veikia tik maisto prekių parduotuvės ir vaistinės.

S. Sobianinas aiškino, kad mieste bus toliau taikomos prieš dalinį karantiną galiojusios taisyklės. Tai reiškia, kad į tokias viešas vietas, kaip teatrus ar muziejus norintys patekti gyventojai turės įrodyti, kad yra pasiskiepiję nuo COVID-19, persirgę šia liga ar turi neigiamą testą.

Maskvos sveikatos tarnybos pastarąją parą užfiksavo daugiau kaip 6,8 tūkst. naujų COVID-19 atvejų ir dar 95 mirtis. Ekspertų manymu, tikrieji skaičiai yra daug didesni. Per tą patį laikotarpį visoje Rusijoje nustatyta per 40 400 infekcijų ir 1 189 mirtys.

Kiti Rusijos regionai, įskaitant Čeliabinską, dar savaitei pratęsė nedarbo laikotarpį.

Daugybė verslų atstovų skundžiasi paskelbtomis priemonėmis, teigdami, kad jos užkrauna pramonei, o ypač nedideliam verslui, pernelyg didelę naštą, kadangi darbdaviams nedarbo savaitės metu buvo nurodyta mokėti savo darbuotojų atlyginimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)