Vėlai pirmadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad 60-čiai Varzazato kalėjimo darbuotojų ir šešiems kaliniams testais nustatyta COVID-19. Taip pat nurodoma, kad testai buvo atlikti visiems kaliniams.

Anksčiau COVID-19 testais buvo nustatyta devyniems darbuotojams ir dviem kaliniams pietinio Marakešo miesto kalėjime ir Ksar al Kebyre karalystės šiaurėje.

DGAPR nurodė, kad užsikrėtimo atvejai Maroko kalėjimuose, kuriuose iš viso yra 80 tūkst. kalinių, kontroliuojami „prevencinėmis priemonėmis“, tokiomis kaip kvėpavimo takų ligomis sergančių darbuotojų karantinavimas.

Balandžio pradžioje buvo paleista daugiau kaip 5 650 kalinių, kad sumažėtų koronaviruso plitimo rizika. Nuo COVID-19 Maroke jau mirė 144 žmonės, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 3 tūkstančius.

Kitos Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalys taip pat paleido dalį kalinių. Jungtinių Tautų vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet ragino visas vyriausybes taikyti tokią priemonę kovojant su koronaviruso pandemija.

35 mln. gyventojų turintis Marokas uždarė savo sienas ir iki gegužės 20 dienos paskelbė karantiną, kurį prižiūri saugumo pajėgos.