Sergejus ir Liudmila Šulginai jau priprato prie beveik visą strateginį uostamiestį sunaikinusių bombardavimų. Miestas patyrė vienus stipriausių karo puolimų.

„Daugiausiai laiko praleidžiame rūsyje. Iš pradžių bijojome, bet dabar juokiamės – juk pavasaris yra pavasaris“, – pasakoja S. Šulginas.

62-ejų Sergejus ir 67-erių Liudmila oficialiais duomenimis yra du iš 100 000 mieste įkalintų civilių. Pora didžiąją laiko dalį praleidžia rūsyje.

„Įprastai apšaudo viršutinius aukštus. Čia pataikė į antrą aukštą. Ten buvo moteris. Dabar ji čia palaidota. Bent buvo savo pačios bute – ne taip skaudu“, – sako vyras.

Pora iš rusų karių gavo maisto davinių, ir jiems buvo leista per savaitę evakuotis į Rusijos pietuose esantį Krasnodarą.

„Sulaukdavome dėmesio. Dabar nesulaukiame jokio dėmesio. Jei nueisi pas juos, tave išspirs. Jie mums liepė sėdėti ir laukti įsakymo. Jie gali mus išsiųsti į Krasnodarą. Kodėl turėčiau ten keliauti? Aš per sena. Man 67-eri, vaikeli, kaip man keliauti?“ – guodėsi L. Šulgina.

Sergejus sako, kad jau priprato prie pastovaus bombardavimo. „Net šunys nekreipia dėmesio, o mes – juo labiau“, – sako Mariupolio gyventojas. Jis tikisi nuvykti į Vakarų Ukrainoje esantį Ivano-Frankivsko regioną, kuriame gyvena du jo broliai.

„Noriu į Ukrainą, pas savo šeimą. Mano du broliai gyvena Ivano-Frankivsko regione. Mano mama ten palaidota, noriu grįžti ten. Neturime daugiau kur grįžti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją