Kaip rašo UNIAN, Mariupolyje niekas netiki paliaubomis ir visi rengiasi šturmui. Aplink miestą kasami apkasai.

Šalia Mariupolio miesto gynimui sutelktos didelės Ukrainos kariuomenės grupės.

Informacija apie tai, kad naudodamiesi paliaubomis separatistai bėga iš Mariupolio apylinkių, nepatvirtinta. Gali būti, kad tai – tik pavieniai atvejai. Masiškai separatistai iš miesto nebėga, o Rusijos kariuomenė nesitraukia iš užimamų pozicijų.

Kol kas nėra tikslios informacijos apie šalia Mariupolio sutelktų priešininko pajėgų kiekį, tačiau pranešama apie mažiausiai du Rusijos kariuomenės pulkus su tankais, kurie aktyviai dalyvavo neseniai vykusiuose miesto apšaudymuose.

Atakų vietose, kur gynėsi Antiteroristinės operacijos pajėgos, liko tik išdegę miško plotai. Gaisras vis dar nėra užgesintas.

Ukrainos prezidento Petro Porošenkos vizito Mariupolyje metu separatistai apšaudė šalia miesto esančius blokavimo postus. Jie pradėjo šaudyti iš karto po to, kai sužinojo apie prezidento atvykimą.

Liudijimas iš Mariupolio: paliaubas nutraukė ukrainiečių tankus užpuolę separatistai

Rugsėjo 6-ąją vieną dieną trukusias paliaubas Rytų Ukrainoje nutraukė į Mariupolį važiuojančius ukrainiečių tankus užpuolę prorusiški separatistai.

„VICE News“ korespondentas Simonas Ostrovskis buvo mieste prieš, per ir po paliaubų, ir keliavo į Mariupolio rytinį kontrolės postą tuo metu, kai jis buvo puolamas.

Jo parengtą reportažą žiūrėkite vaizdo įraše: