76 metų Goldhahmas Horsas Kurtas buvo nužudytas prie vieno prekybos centro toje Karibų saloje, sakoma Viešosios prokuratūros pranešime.

Venesuela yra tarp šalių, kuriose įvykdoma daugiausiai žmogžudysčių. Klestinčio smurto šalies reputacija yra didelis kliuvinys šios Pietų Amerikos valstybės pastangoms vystyti turizmą.

Venesuelos žiniasklaida pranešė, kad G. H. Kurtas į salą atvyko kruiziniu laivu ir buvo nušautas per mėginimą apiplėšti.

„Mums nepaprastai gaila dėl vokiečių turisto žūties. Saugumo pajėgos ieško tų nusikaltėlių“, – turizmo ministras Andresas Izarra rašo socialiame tinkla „Twitter“, pridūręs, kad per tą patį incidentą buvo sužeistas kitas užsienietis turistas.

Praėjusį mėnesį nužudyta buvusi Venesuelos grožio karalienė ir muilo operų žvaigždė Monica Spear, grįžusi atostogų į savo tėvynę iš Jungtinių Valstijų; ši piktadarystė smarkiai sukrėtė šalį ir paskatino atkreipti dėmesį į nusikalstamumą.

Prezidentas Nicolas Maduro šį savaitgalį ketina pristatyti naują „ramybės atkūrimo“ planą, tačiau jo oponentai argumentuoja, kad jau apie 20 ankstesnių planų, paskelbtų šio lyderio ir jo pirmtako Hugo Chavezo, neįstengė sunaikinti smurtinio nusikalstamumo šaknų.