70-metis S. Cisse, kuris buvo pagrobtas kovo pabaigoje, kai dalyvavo priešrinkiminės kampanijoje prieš parlamento rinkimus, buvo įsodintas į lėktuvą drauge su S. Petronin šiaurinėje Malio dalyje.

Iš Kidalio regiono pakilęs lėktuvas pasuko į Gao, o vėliau skris į sostinę Bamaką, pranešė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, nes nebuvo įgaliotas kalbėtis su žurnalistais.

Malio vyriausybė, krečiama politinės sumaišties po rugpjūčio 18 dieną įvykusio karinio perversmo, praeitą savaitgalį paleido apie 180 islamistų kovotojų ir išskraidino juos į šalies šiaurę. Tai paskatino spėliones, kad artimiausiu laiku gali įvykti apsikeitimas kaliniais.

70-metis S. Cisse yra buvęs Malio opozicijos lyderis, tris kartus kandidatavęs į prezidentus. Jis buvo pagrobtas kovo 25 dieną, kai prieš parlamento rinkimus vykdė agitaciją gimtajame Niafunkės regione.

Prancūzė S. Petronin, kuriai dabar 75 metai, buvo pagrobta 2016-ųjų gruodžio 24 dieną šiauriniame Gao mieste, kur vadovavo pagalbos skurstantiems vaikams organizacijai. Ji buvo vienintelė nelaisvėje laikoma Prancūzijos pilietė.

S. Cisse paleidimas gali padidinti netikrumą Malio politinėje arenoje. 2013 ir 2018 metais jis pralaimėjo rinkimus Ibrahimui Boubacarui Keitai, o pastarasis rugpjūtį buvo nuverstas po kelias savaites trukusių demonstracijų, organizuotų opozicijos koalicijos.

Nors pereinamojo laikotarpio vyriausybė jau yra suformuota, nauji rinkimai turėtų įvykti iki 2022 metų. Tai ilgamečiui pretendentui į prezidento postą gali suteikti naują galimybę.