Tarp gedinčiųjų buvo ir Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajani. Tuo tarpu Maltos vyriausybės atstovai ir šalies prezidentė šeimos prašymu buvo nepageidaujami.

53 metų tinklaraštininkė buvo nužudyta spalio 16 dieną. D. C. Galizia, be kita ko, atskleidė, kad su vadinamuoju Panamos popierių skandalu susijusi ir Maltos vyriausybė. Po žurnalistės mirties mažiausioje ES šalyje kilo demonstracijos prieš korupciją.

Iki šiol nėra jokių nusikaltėlių pėdsakų. „Tam, kas vienaip ar kitaip dalyvavo Dafnės nužudyme, turiu pasakyti: kaip tu besistengtum pabėgti nuo žmogiškojo teisingumo, nuo Dievo teisingumo tu nepabėgsi“, - sakė salos arkivyskupas Charles Scicluna.

Maltos vyriausybė paskelbė gedulo dieną. Iki pusės stiebo buvo nuleistos vėliavos. Tačiau premjero Josepho Muscato vyriausybės atstovai šeimos pageidavimu laidotuvėse nedalyvavo.

Dalyvauti laidotuvėse norą buvo pareiškusi ir prezidentė Marie-Louise Coleiro Preca. Tačiau šeimą per trečiuosius asmenis pareiškė, kad jos buvimas nepageidaujamas.