Kol kas jokia grupė neprisiėmė atsakomybės už pirmadienį įvykdytas atakas, bet šiemet Malyje įvyko ištisa virtinė žudynių tarp dogonų ir fulanių bendruomenių.

„Pirmadienio vakaro teroristinės atakos buvo nukreiptos prieš Gangafanio ir Joro kaimus... netoli sienos su Burkina Fasu. Oficialus pirminis aukų skaičius yra 38 žuvusieji, taip pat daug žmonių sužeista“, – sakoma Malio vyriausybės pranešime.

„Į tą vietą pasiųstos gynybos ir saugumo pajėgos, turinčios apsaugoti gyventojus ir jų turtą, taip pat susekti šių atakų užpuolikus“, – pridūrė vyriausybė.

Vietos bendruomenės pareigūnas Goundjou Poudiougou sakė, kad abiejuose kaimuose suskaičiuota dešimtys lavonų.

„Jie yra teroristai, nes žudė ir po to kai kuriems kūnams perrėžė pilvus bei sudegino pasėlius“, – kalbėjo jis.

Anksčiau šį mėnesį per išpuolį kitame dogonų kaime – Soban Da – buvo nužudyti 35 žmonės. Šis incidentas padidino nuogąstavimus, kad etniškai įvairialypiame regione gali prasidėti keršto atakų banga.

„Šįkart nutiko lygiai kaip Soban Da – taikiniais tapo žmonės ir gyvuliai, – sakė Malio dogonų asociacijos atstovas Adama Dionko. – Reikalaujame, kad valstybė suteiktų mums daugiau saugumo.“

Malio ginkluotosios pajėgos per „Twitter“ pranešė, kad antradienį šalies šiaurėje esančiame Gosyje vienam karių patruliui patekus į pasalą patirta „žmonių ir materialinių nuostolių“.

Apsilankęs Soban Da žudynių vietoje Malio prezidentas Ibrahimas Boubacaras Keita paragino baigti keršto išpuolius.

Vis dėlto, nepaisant Prancūzijos ir Jungtinių Tautų karinės pagalbos, Malio vyriausybei nesiseka suvaldyti smurto, 2012 metais apėmusio šiaurinį regioną ir išprovokuoto radikalių islamistų bei tuaregų sukarintų grupių veiksmų.