„Priešas negali nugalėti kokybe, todėl stengiasi tai padaryti kiekybe. Pavyzdžiui, jis keliais tūkstančiais padidino savo kariškių skaičių Bachmuto kryptimi ir mėgina išnaudoti sunkiosios artilerijos bei paleistų sviedinių kiekio pranašumą", – parašė ji „Telegram“ kanale.

Kaip pažymėjo H. Maliar, Rusijos kariuomenė toliau atakuoja, patirdama didelių nuostolių, "kurie yra nepalyginamai didesni už mūsų nuostolius“. „Bachmute jie paverčia pastatus pelenais, palieka tik pamatus, kurių neįmanoma ginti. Mūsų kariai Bachmute išlaiko pozicijas „Lėktuvo“ rajone, kuris yra vakarinėje miesto dalyje“, - sakė pareigūnė.

Pasak jos, Bachmuto priemiesčiuose šiandien "mūsų kariuomenės judėjimo į priekį tempas šiek tiek sulėtėjo, bet priešui nepavyksta susigrąžinti prarastų pozicijų, mūsų kariai atremia visas priešo atakas šia kryptimi".

„Bachmuto gynėjai atlieka savo karines užduotis: naikina priešą, mažina jo puolamąjį potencialą, laimi laiko kitiems suplanuotiems veiksmams“, – apibendrino Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją