„Pagal detalės numeris patvirtinta, kad ji iš lėktuvo „Boeing 777“. Ši informacija gauta iš MAS („Malaysia Airlines“). Jie mane informavo“, – susisiekimo viceministras Abdul Azizas Kaprawi sakė naujienų agentūrai AFP.

Flaperonu vadinama sparno dalis buvo rasta Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje. Nuotraukos rodo, kad jos serijos numeris yra „657 BB“.

Ta dviejų metrų ilgio nuolauža buvo išsiųsta ištirti į Prancūziją.

Abdul Azizas Kaprawi sakė, kad tiksliausiai patvirtinimas apie tos detalės kilmę bus gautas iš JAV aviacijos milžinės „Boeing“, pridūręs, kad ta bendrovė atliko flaperonų modifikacijas, pagal kurias bus lengva identifikuoti orlaivį.

Lėktuvo sparno dalis bus pradėta tirti trečiadienį

Indijos vandenyno saloje rasta lėktuvo sparno dalis bus pradėta tirti trečiadienį, – pirmiausia bus siekiama nustatyti, ar ji yra pirmoji rastoji dingusio lėktuvo MH370 nuolauža, sakė penktadienį Prancūzijos pareigūnai.

Reunjono saloje rastos lagamino draiskanos taip pat bus tiriamos, sakė prokuratūra bei nurodė, kad prancūzų teisėjas pirmadienį susitiks su Malaizijos ekspertais.

Rasta lėktuvo nuolauža neišspręs MH370 lainerio katastrofos mįslės, sako Australija

Australijos pareigūnai penktadienį pabrėžė, kad netgi nustačius, jog šią savaitę rasta lėktuvo nuolauža yra atitrūkusi nuo dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lainerio, tai nepadės susiaurinti to orlaivio liekanų paieškų zonos arba išspręsti jo sudužimo mįslės.

Dviejų metrų ilgio nuolauža buvo rasta viename paplūdimyje Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje Indijos vandenyne, o šeštadienį ji turėtų būti perduota ištirti prancūzų aviacijos ekspertams.

Australijos vicepremjeras Warrenas Trussas sakė, kad ta detalė „gali būti labai svarbus įrodymas“, jeigu ji bus susieta su MH370. Tačiau jis perspėjo, kad bus „beveik neįmanoma“ atsekti, iš kurios vietos vandenyno srovės atnešė tą nuolaužą, nuo katastrofos praėjus beveik pusantrų metų.

„Praėjus 16 mėnesių klajojančių srovių atgalinis modeliavimas beveik neįmanomas, – W.Trussas aiškino žurnalistams Sidnėjuje. – Taigi nemanau, kad tai smarkiai papildys mūsų išmanymą, kur dabar yra tas lėktuvas.“

Lainerio „Boeing 777“ paieškoms vadovaujančios Australijos institucijos sakė esančios įsitikinusios, kad lėktuvas yra nukritęs kažkur dabartinėje paieškų zonoje – Indijos vandenyno pietuose, už maždaug 4 000 km nuo Reunjono.