Apie tai praneša naujienų agentūra UNIAN.

Kaip skelbia Ukrainos sostinės milicijos atstovai, naktį iš sekmadienio į pirmadienį, iš karto po pusiaunakčio, prasidėjo asmenų, save vadinančių Maidano gynėjais, konfliktas, kuris galiausiai baigėsi susišaudymu.

Milicijos duomenimis, vienas žmogus dėl šautinės žaizdos atsidūrė ligoninėje. Į incidento vietą atvyko gausios teisėsaugos pareigūnų pajėgos, kurios aiškinosi incidento aplinkybes ir sulaikė įtariamųjų.
Kaip socialiniuose tinkluose skelbia vietos gyventojai, susišaudymo metu žuvo trys žmonės.

Sužeistieji į miliciją nesikreipė 

Pranešama, jog per susišaudymą Maidane bent keturi žmonės buvo sužeisti iš trauminių šaunamųjų ginklų, tačiau nukentėjusieji į miliciją nesikreipė.

Naujienų agentūra „Interfax“ citavo Kijevo milicijos šaltinius, kurie sakė, kad po konflikto Maidano aikštėje iš medikų buvo gautas pranešimas apie pašautą asmenį, o vėliau paaiškėjo, kad jis sužeistas iš trauminio ginklo.

Dar vėliau buvo gauti pranešimai apie tris kitus panašiai nukentėjusius asmenis.

„Milicija nesulaukė jokių pareiškimų iš nukentėjusiųjų“, – sakė vienas milicijos atstovas, pridūręs, kad pareigūnai pradėjo tyrimą dėl to incidento.

Pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame aktyvistų „savigynos“ judėjimo įkurtos „Maidano šimtinių centrinės rados“ pranešime nurodoma: „Naktį prie 3-osios barikados buvo įvykdyta provokacija, (kurios metu) buvo šaudoma. Užpuolikai buvo prisidengę veidus megztomis kaukėmis. Buvo paskelbtas pavojus ir sukeltos šimtinės, kurios išvijo užpuolikus.“

Anksčiau kai kurie žiniasklaidos kanalai buvo paskelbę nepatvirtintų pranešimų apie kelis žuvusius per naktinį susišaudymą Maidane.