N. Maduro teigimu, pirmalaikiai rinkimai būtų „demokratiškas, taikus ir konstitucinis sudėtingos politinės padėties šalyje sprendimas“.

„Šiandien teikiu pasiūlymą opozicijai – pabandykime susirungti rinkimuose“, – demonstracijoje sakė N. Maduro.

„Surenkime pirmalaikius rinkimus į Nacionalinę Asamblėją, kad pamatytume, ką palaiko žmonės“, – pridūrė prezidentas.

Kiti parlamento rinkimai Venesueloje turi numatyti tik 2020 metais.

Su sunkumais susiduriantis N Maduro pirmadienį paminėjo pirmąsias savo ginčijamo perrinkimo Venesuelos prezidentu metines, nepaisant šalyje tvyrančios didžiulės ekonominės ir politinės krizės.

Pirmadienį buvo lygiai vieneri metai, kai N. Maduro buvo perrinktas Venesuelos prezidentu, surinkęs 68 proc. balsų. 2018 metų gegužę vykusius šalies prezidento rinkimus boikotavo opozicija ir temdė kaltinimai rinkimų klastojimu.

N. Maduro antrajai šešerių metų trukmės kadencijai inauguruotas sausį. Netrukus po to Venesuelos opozicijos lyderis Juanas Guaido pasiskelbė laikinuoju Venesuelos prezidentu ir teigė, kad N. Maduro perrinkimas buvo nedemokratiškas.

J. Guaido itin greitai sulaukė daugiau kaip 50 šalių pripažinimo, tačiau politikui niekaip nepavyksta priversti N. Maduro pasitraukti iš valdžios. N. Maduro remiamas galingos šalies kariuomenės, taip pat Kinijos ir Rusijos.