Komentuodamas tai, kad Prancūzijos vyriausybės lėktuvas nuskraidino V. Zelenskį į Arabų Lygos susitikimą Saudo Arabijoje, o vėliau jį nugabeno į Hirošimą, E. Macronas sakė, kad tai taip pat yra taikos kūrimo ir sprendimų ieškojimo proceso dalis.

Bendraudamas su žurnalistais viršūnių susitikimo kuluaruose E. Macronas tvirtino, kad Prancūzijai, nuolatinei Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos narei, svarbu, kad V. Zelenskiui suteikta galimybė kalbėti „kelioms pasaulio galingiausioms šalims, kurios kartais susiduria tik su vieninteliu diskursu“.

Jis kalbėjo apie būsimą BRICS šalių, t. y. Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos Respublikos, susitikimą.

„Mums tai labai svarbu, nes tai užkerta kelią pasaulio skilimui – į tuos, kurie aiškiai remia Ukrainą, ir tuos, kurie sako, kad remia taiką, kartais nežinodami, ką tiksliai tai reiškia“, – teigė E. Macronas.

V. Zelenskis prisijungė prie G7 viršūnių susitikime Hirosimoje vykstančių konsultacijų tarp Vakarų pramoninių valstybių lyderių ir šalių partnerių, įskaitant Indiją ir Braziliją, iš kurių nė viena aiškiai nestojo Kyjivo pusėn Kremliaus režimui įsiveržus į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją