Toks E. Macrono komentaras nuskambėjo lenkų premjerui Mateuszui Morawieckiui sukritikavus jį dėl derėjimosi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Dėl Prancūzijos prezidento teiginių interviu [laikraščiui] „Le Parisien“ užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau nusprendė iškviesti Prancūzijos ambasadorių“, – tviteryje paskelbė lenkų Užsienio reikalų ministerijos atstovas Lukaszas Jasina.

Tuo metu Lenkijos vyriausybės atstovas Piotras Mulleris E. Macrono komentarus pavadino „nesuvokiamais“ ir aiškino juos „politinėmis emocijomis“ prieš Prancūzijos prezidento rinkimus, kurių pirmasis turas vyks sekmadienį.

„Kalbėti apie Lenkijos ministrą pirmininką antisemitizmo kontekste yra paprasčiausias melas. Tai neturi nieko bendra su faktais“, – žurnalistams sakė P. Mulleris.

E. Macrono komentarai apie premjerą Mateuszą Morawieckį nuskambėjo ketvirtadienį „Le Parisien“ paskelbtame interviu.

M. Morawieckis anksčiau kritikavo E. Macroną dėl jo derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Kiek kartų derėjotės su Putinu ir ką pasiekėte?“ – pirmadienį žurnalistams sakė vyriausybės vadovas, kreipdamasis į E. Macroną.

„Mes nediskutuojame, nesiderame su nusikaltėliais. Su nusikaltėliais reikia kovoti“, – pareiškė jis.

„Niekas nesiderėjo su Hitleriu. Ar derėtumėtės su Hitleriu, Stalinu, Pol Potu?“ – pridūrė M. Morawieckis.

Trečiadienį E. Macronas per televiziją TF1 atkirto, kad Lenkijos lyderio komentarai yra „nepagrįsti ir skandalingi“.

Anot prezidento, M. Morawieckis priklauso „kraštutinių dešiniųjų partijai“ ir „remia“ jo varžovę Marine Le Pen šį mėnesį vyksiančiuose Prancūzijos prezidento rinkimuose.

„Prisiimu visą atsakomybę dėl kelerius metus vykusių pokalbių su Rusijos prezidentu vardan Prancūzijos, kad būtų išvengta karo ir sukurta nauja Europos taikos architektūra“, – kalbėjo E. Macronas.

„Dariau tai nuo pat kadencijos pradžios, – pridūrė jis. – Niekada nebuvau naivus, kitaip nei kiti. Niekada nebendrininkavau, kitaip nei kiti.“

Atrodo, kad pastaroji E. Macrono replika buvo nutaikyta į M. Le Pen glaudžius ryšius su Rusija. Prezidentas ne kartą pabrėžė, kad ši kraštutinių pažiūrų politikė paėmė paskolą iš vieno Rusijos banko, kurią jos partija „Nacionalinis sambūris“ (RN) iki šiol tebemoka.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)