Per susitikimą su patriarchu Tawadros II Šv. Marko katedroje – Egipto senovinės Koptų Stačiatikių Bažnyčios būstinėje – E. Macronas pareiškė, kad būtinas „dialogas tarp religijų“.

„Nusprendžiau, kad Paryžiuje bus rengiama nauja konferencija, per kurią bus svarstoma, kaip veikti efektyviau“, – nedetalizuodamas nurodė jis.

Vienas diplomatinis šaltinis informavo, kad Prancūzijos sostinėje ruošiamasi organizuoti forumą dėl Artimųjų Rytų religinių mažumų, tačiau neatskleidė tokio renginio datos.

E. Macronas lankėsi bažnyčioje, esančioje greta katedros, kur 2016 metų gruodį džihadistai įvykdė ataką, pareikalavusią 29 žmonių gyvybių.

Jis taip pat susitiko Kaire su didžiuoju imamu Ahmedu al Tayebu, vadovaujančiu Al Ažaro mečetei – Egipto prestižiškiausiai sunitų doktrinos įstaigai.

Jiedu daugiausia kalbėjo apie „Prancūzijos imamų mokymą ir kovą su religijos klaidinga vizija“, pranešė prancūzų prezidentūra.

Pirmadienį E. Macronas aptarė su prezidentu Abdel Fattahu al Sisi žmogaus teisių padėtį Egipte.

Jųdviejų skirtingi požiūriai išryškėjo per spaudos konferenciją, kurioje E. Macronas pareiškė, jog valstybės stabilumas neatsiejamas nuo pagarbos asmens laisvėms, o A. F. al Sisi teigė laikantis svarbiausiu prioritetu savo šalies 100 mln. gyventojų saugumą.

Per vizitą abu prezidentai dalyvavo pasirašant maždaug 30 transporto, švietimo, sveikatos apsaugos ir kitų sričių sutarčių, kurių bendra vertė yra beveik 1 mlrd. eurų. Jokių susitarimų dėl ginklų pardavimo nebuvo sudaryta.

Iš Egipto Prancūzijos lyderis išvyko į Kiprą dalyvauti pietinių Europos Sąjungos šalių vadovų susitikime, skirtame migracijos ir saugumo politikai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)