Atvykęs į Europos Vadovų Tarybos (EVT) viršūnių susitikimą Briuselyje, E. Macronas pareiškė, kad Vakarai negali nekreipti dėmesio į įvykius Sirijos šiaurės vakaruose, kur B. al-Assado režimo pajėgos, remiamos Rusijos, siekia pagaliau nugalėti 9 metus trunkančiame Sirijos pilietiniame kare.

„Daugelį savaitę rutuliojosi viena iš didžiausių humanitarinių dramų“, – sakė E. Macronas.

„Noriu kuo griežčiausiai pasmerkti kelias savaites Basharo al-Assado režimo vykdomas karines atakas prieš civilių populiaciją Idlibe“, – pridūrė Prancūzijos lyderis.

E. Macronas paragino Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybą, kurios nuolatine nare yra ir Prancūzija, „prisiimti atsakomybę“ po to, kai Rusija vetavo rezoliuciją, raginančią skelbti paliaubas.

Sirijoje dirbantys humanitariniai darbuotojai ragina skelbti paliaubas ir prašo tarptautinės bendruomenės pagalbos beveik milijonui iš savo namų bėgančių Idlibo gyventojų. Tai yra didžiausia pabėgėlių banga nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 m.

JT teigimu, nuo gruodžio 1 d. apie 900 tūkst. žmonių, tarp jų – 500 tūkst. vaikų, buvo priversti bėgti iš savo namų ir gyventi itin baisiomis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)