Likus trims mėnesiams iki Europos Parlamento rinkimų, Prancūzijos prezidentas ragino reformuoti Šengeno bevizio judėjimo erdvę, įsteigti naują agentūrą, skirtą padėti bloko valstybėms narėms apginti savo rinkimų procesus nuo kibernetinių atakų, manipuliacijos ir apsiginti nuo melagingų naujienų bei įspėjo dėl nacionalizmo pavojaus.

E. Macrono straipsnyje, paskelbtame Europos laikraščiuose, tokiuose kaip „Die Welt“, „The Guardian“, „El Pais“ ir „Corriere della Serra“, dar kartą raginama glaudžiau bendradarbiauti saugumo srityje ir pabrėžiama bendros prieglobsčio politikos būtinybė.

Be kita ko, E. Macronas tvirtino, kad „Brexit“, turintis įvykti kovo 29 d., simbolizuoja Europos, nesugebėjusios reaguoti į savo žmonių apsaugos poreikį nuo didžiulių šiuolaikinio pasaulio sukrėtimų, krizę.

Prezidento teigimu, Didžiosios Britanijos žmonės nebuvo tinkamai informuoti prieš referendumą dėl narystės ES.

„Kas sakė Didžiosios Britanijos žmonėms tiesą apie jų ateitį po „Brexit“? Kas sakė jiems apie prieigos prie ES rinkos praradimą?“, - retoriškai klausė E. Macronas ir pridūrė, kad ES, kaip institucijai, reikia didžiulės pertvarkos, jei ji nori sustabdyti valstybes nares nuo „krypimo į nacionalizmą.„

„Negalime leisti nacionalistams, neturintiems jokių sprendimų, naudotis žmonių pykčiu“, - teigiama atvirame E. Macrono kreipimesi.

E. Macronas taip pat teigė, kad reikėtų uždrausti Europos politinių partijų finansavimą iš užsienio ir susitarti dėl taisyklių, draudžiančių „neapykantą ir smurtą kurstančius pasisakymus internete“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)