Tai jis sakė leidiniui „Financial Times“ ketvirtadienį paskelbtame interviu.

„Nebūkime tokie naivūs, kad sakytume, jog ji daug geriau su tuo tvarkėsi“, – sakė E. Macronas apie koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkio valdymą Kinijoje.

„Mes nežinome. Aiškiai įvyko dalykų, apie kuriuos nežinome“, – teigė jis.

JAV ir Jungtinė Karalystė laikosi griežtesnės pozicijos Kinijos, kur koronavirusas atsirado praėjusių metų pabaigoje, atžvilgiu.

„Turėsime užduoti sunkius klausimus, kaip tai atsirado ir kaip negalėjo būti sustabdyta anksčiau“, – spaudos konferencijoje sakė JK užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas, kai buvo paklaustas apie būsimus santykius su Pekinu.

D. Raabas pavaduoja britų premjerą Borisą Johnsoną, kuris sveiksta nuo COVID-19.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija tiria koronaviruso pandemijos kilmę ir sako neatmetanti galimybės, kad infekcija galėjo atsirasti vienoje Kinijos Uhano miesto laboratorijoje tyrinėjant šikšnosparnius.

Kinijos mokslininkai teigė, kad virusas, kuris pražudė daugiau nei 140 000 žmonių visame pasaulyje, pernai žmonėms galėjo būti perduotas viename iš Uhano laukinių gyvūnų ir jūros produktų turgų; jie ilgą laiką kėlė nerimą visuomenės sveikatos ekspertams.

Tačiau „The Washington Post“ ir „Fox News“ citavo anoniminius šaltinius, kurie išreiškė susirūpinimą, kad virusas galėjo atsitiktinai atsirasti viename biologinių tyrimų centre Uhane.

Trečiadienį per spaudos konferenciją paklaustas apie laboratorijos teoriją, D. Trumpas teigė, kad „vis daugiau ir daugiau mes girdime šią istoriją“ ir kad Jungtinės Valstijos „atlieka labai nuodugnų tyrimą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)