M. Zuckerbergas kartu su žmona Priscilla nusprendė Ligų kontrolės centro fondui skirti 25 mln. dolerių (beveik 68 mln. Lt).

„Būtina kuo greičiau pažaboti Ebolą, negalime jai leisti plisti ir tapti ilgalaike pasauline sveikatos krize, su kuria tektų kovoti kelis dešimtmečius, pavyzdžiui, kaip su ŽIV ar poliomielitu. Manome, kad mūsų auka yra vienas iš greičiausių būdų Ligų kontrolės centro fondui ir jame dirbantiems specialistams suteikti daugiau galios sprendžiant šią problemą“, - savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė M. Zuckerbergas.

Paaukotos lėšos atiteks Ligų kontrolės centro kovos su pasaulinėmis nelaimėmis fondui. Tikimasi, kad pinigai padės reikiama įranga ir žiniomis aprūpinti Ebola sergančiųjų priežiūros centrus.

„Labai svarbu pažymėti, kad Marko Zuckerbergo ir Priscillos Chan auka leis Ligų kontrolės centro fondui sėkmingai susidoroti su svarbiausiais poreikiais, atsirandančiais kovojant su šia liga. Esame labai dėkingi už ši dosnią auką, dėkojame ir už nuoširdžią paramą bei norą gelbėti žmonių gyvybes“, - sako Ligų kontrolės centro fondo vadovas Charlesas Stokesas.

M. Zuckerbergas su žmona seniau skyrė ne vieną milijoną mokykloms. „Facebook“ įkūrėjo grynasis turtas vertinamas 32 mlrd. dolerių (beveik 87 mlrd. Lt).