M.Rubio pasitraukus iš rinkimų kampanijos, konservatyvių pažiūrų Teksaso senatorius Tedas Cruzas ir Ohajo gubernatorius Johnas Kasichas liko vieninteliais D.Trumpo varžovais kovoje dėl teisės būti Respublikonų partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, tačiau jų šansai įveikti milijardierių magnatą sparčiai mažėja.

„Nors Dievo plane nenumatyta, kad aš 2016-aisiais ar galbūt apskritai kada nors būsiu prezidentu, ir mano kampanija šiandien sustabdyta, faktas, kad nuėjau taip toli, liudija, kokia išties ypatinga yra Amerika“, – sakė M.Rubio, Floridoje kreipdamasis į savo šalininkus, garsiai skandavusius jo vardą.

Nors D.Trumpas pastarosiomis savaitėmis negailestingai traukė per dantį M.Rubio, vadindamas jį „mažyliu Marco“, savo pergalės kalboje ekscentriškasis verslo magnatas kiek pakeitė savo toną.

D.Trumpas, sakydamas kalbą jam priklausančiame „Mar-a-Lago“ klube Palm Biče, sakė, kad senatorius buvo „kietas, išmanus“ kandidatas, kurio laukia „didi ateitis“.

M.Rubio kiek anksčiau pasveikino D.Trumpą su pergale Floridoje, nors daug savaičių jie aršiai pliekė vienas kitą, įskaitant pastaruosius debatus, kurių metu nekart apsikeitė piktomis replikomis.

M.Rubio pasitraukimas po virtinės nesėkmių per pirminių rinkimų balsavimus yra didelis smūgis respublikonų isteblišmentui, kuris vylėsi, kad jaunatviškam senatoriui pavyks įveikti D.Trumpą kovoje dėl nominavimo partijos kandidatu.

44 metų senatorius, kuris yra imigrantų iš Kubos sūnus ir iki šiol galėjo džiaugtis stulbinama politine karjera, sakė: „Tai teisingas kelias pirmyn, tačiau po šio vakaro aišku, kad nors esame teisingoje pusėje, šiais metais nebūsime laimėtojų pusėje“.

Jis taip pat įgėlė pompastiškajam D.Trumpui, pridūręs: „Politiniu požiūriu, lengviausia šioje kampanijoje buvo pasikinkyti (žmonių) nerimą...“

„Pasiekti, kad žmonės būtų piktesni, labiau suirzę. Tačiau aš pasirinkau kitą kelią ir tuo didžiuojuosi. Nors tokiais metais, kaip šie, tai būtų buvęs lengviausias kelias laimėti, tačiau tai nėra geriausia Amerikai“, - tęsė M.Rubio.

„Pagiežos politika suskaldys ne tik mūsų partiją, bet ir mūsų tautą“, – pridūrė jis.