47 metų M.Le Pen buvo kaltinama „diskriminacijos, smurto ir neapykantos kurstymu prieš žmonių grupę dėl jų religinių įsitikinimų“ per rinkiminę kampaniją 2010 metų gruodį.

Tačiau pietrytinio Liono miesto magistratų teismas M.Le Pen išteisino.
Sekmadienį vykusiuose regioniniuose rinkimuose balsavimo rezultatai šiai partijai buvo visų laikų geriausi.

Nors prieš imigraciją pasisakanti partija neperėmė valdžios nė viename regione, jos geras pasirodymas primajame rinkimų ture privertė supanikavusias pagrindines partijas vienytis, kad atimtų iš FN balsus antrajame rate.

Vis tik partijai pavyko gauti 6,8 mln. rinkėjų palaikymą, o pasibaigus balsavimui, M. Le Pen pasakė kovingą kalbą savo šalininkams, tvirtindama, kad „dabar mūsų niekas negali sustabdyti“.

Vadovavimą partijai iš savo karingo tėvo Jean-Marie Le Peno 2011 metais perėmusi Marine daug dirbo, kad pataisytų partijos įvaizdį.
Vis tik partija ir toliau laikosi antieuropietiškos ir antiimigracinės pozicijos. Migrantų antplūdį Europoje M.Le Pen lygina su IV amžiaus „barbarų invazijomis“.

2010 metų gruodžio rinkimų kampanijoje ji skundėsi, kad Prancūzijoje yra vietų, kur musulmonai meldžiasi prie mečečių gatvėse, nes mečetės yra perpildytos.

„Aš atsiprašau, bet kreipiuosi į tuos, kuriems patinka daug kalbėti apie Antrąjį pasaulinį karą, kalbant apie okupaciją, mes galime apie ją kalbėti, nes tai (gatvėse besimeldžiantys musulmonai) yra mūsų teritorijos okupacija“, – sakė ji susirinkusiesiems Lione.

„Tai dalies teritorijos, priemiesčių okupavimas, kai galioja religiniai įstatymai. Žinoma, ten nėra šarvuočių, nėra karių, bet tai vis tiek yra okupacija ir ji daro spaudimą gyventojams“, – kalbėjo ji.
Po šio skandalingo pareiškimo prieš M.Le Pen buvo pradėtas tyrimas, tačiau vėliau jis buvo nutrauktas ir jokių veiksmų nesiimta.

Tačiau, gavus skundą, 2012 metų sausį buvo pradėtas teisminis tyrimas.
2014 metų liepą M.Le Pen buvo pateikti kaltinimai, prieš tai Europos Parlamentui panaikinus jos teisinę neliečiamybę.

Nors pastarieji kaltinimai dėl neapykantos kurstymo buvo atmesti, M.Le Pen laukia kitos teisinės kovos.

FN judėjimui pateikti kaltinimai dėl sukčiavimo, aptikto tiriant FN rinkimų kampanijos finansavimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)