„Tai jau tapo norma. Aš nepagydomas“, – sakė buvęs TSRS prezidentas.

Kaip informuoja echo.msk.ru, M. Gorbačiovo fonde žurnalistams paaiškino, kad politikas paguldytas į ligoninę – jam atliekama planuota sveikatos patikra vienoje Vokietijos klinikoje. Eiliniai gandai apie sveikatos problemas pasigirdo po to, kai M. Gorbačiovas neatvyko į Nobelio premijos laureatų susitikimą.

„Neišvažiavo, nes taip gydytojai rekomendavo. Esant 82 m. būna įvairios sveikatos būklės. Gydytojai patarė kol kas atidėti keliones“, – paaiškino Gorbačiovo centro Ryšių su visuomene skyriaus vadovas Pavelas Palažčenka.

Jis pridūrė, kad M. Gorbačiovas jaučiasi gerai. „Manau, internete pasirodę pranešimai apie jo mirtį – neatleistinas, absurdiškas melas“, – sakė jis.

Apie tariamą mirtį skelbta ir anksčiau

Internete gandai pasklido apie buvusio TSRS prezidento mirtį, kai į laikraščio „Argumenty i fakty“ paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“ įsilaužė programišiai ir paskelbė šią melagingą žinią.

M. Gorbačiovas jau ir anksčiau turėjo paneiginėti gandus apie savo mirtį. Jam tokios apkalbos kelia šypseną: „Maža ką rašo. Parašyk, kad gyvenu ir darbuojuosi.“

Primename, jog 1990 m. kovo 15 d. M. Gorbačovą išrinko TSRS prezidentu – pirmu ir paskutiniu TSRS istorijoje.