Michailas Chodorkovskis mano, kad V. Putinas veikiausiai neturėjo įtakos lapkritį Amerikoje vykusiems prezidento rinkimams, tačiau gali apsimesti, jog taip buvo, kad įneštų sumaišties į Vakarų demokratines šalis.

„V. Putinui buvo ne tiek svarbu pademonstruoti savo tiesioginę įtaką Amerikos rinkimų procesui, – nes realybėje tai praktiškai neįmanoma, – bet parodyti, kad jis pajėgus padaryti tokią įtaką“, – sakė M. Chodorkovskis išskirtiniame interviu CNN.

„Dabar, padedant Vakarų spaudai, kuri aktyviai apie tai rašo, jis pasinaudos šia korta santykiuose su kolegomis iš demokratinių valstybių kaip grasinimu padaryti įtakos rinkimų procesui“, – teigė M. Chodorkovskis.

Užsienyje gyvenantis oligarchas davė interviu CNN fondo „Open Russia“ biure Londone. Fondas samdo ekspertus politikus, ruošia komandą perimti braškančią Rusijos biurokratiją, jei dabartinė V. Putino administracija žlugtų.

„Dabar, padedant Vakarų spaudai, kuri aktyviai apie tai rašo, jis pasinaudos šia korta santykiuose su kolegomis iš demokratinių valstybių kaip grasinimu padaryti įtakos rinkimų procesui“, – teigė M. Chodorkovskis.

M. Chodorkovskiui didžiausias draugystės tarp JAV išrinktojo prezidento Donaldo Trumpo ir V. Putino pavojus atrodo metas, kai du lyderiai supras, kad neįvertino vienas kito.

„V. Putinui D. Trumpas atrodo paprastas, silpnas ir kontroliuojamas. D. Trumpui V. Putinas atrodo aiškus ir nuoširdus, – sakė M. Chodorkovskis. – Kai tik jie pasijus apgauti, – o jie abu gana emocingi žmonės, – gali kilti rimtas konfliktas.“

2013 m. vykusiame opozicijos mitinge tūkstančiai rusų išėjo į gatves laikydami rankose plakatus su politinių kalinių, taip pat ir M. Chodorkovskio, pavardėmis, su užrašais „Laisvė“.

Vienas turtingiausių žmonių Rusijoje, milijardierius, kuris atgavo priėjimą prie dalis savo turto, kai Airijos teismas panaikino įšaldymą jo 100 mln. eurų, mano, kad Kremlių nustebino D. Trumpo pergalė.
„Jam buvo didelis netikėtumas, kad laimėjo D. Trumpas. Viena vertus, atrodo gerai – (V. Putinas) demonstruoja rusams, lyg D. Trumpas būtų žmogus, kurį jis paskyrė prezidentu... kita vertus, jam blogai, nes jei Amerika nebebus priešė, bus neaišku, kaip Rusijos gyventojams reikės paaiškinti ekonomines nesėkmės“, – teigė M. Chodorkovskis.