„Bataliono (dydžio) kovos grupių dislokavimas Lenkijoje ir Baltijos šalyse bus reikšmingas posūkio taškas NATO istorijoje. Deja, abejose Atlanto pusėse yra šalių, manančių, kad tuo bus išprovokuotas (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas. Mano atsakymas yra toks: Putino negalima išprovokuoti, nes jis pats yra provokatorius. Turime neužmiršti, kad V. Putinas nesivels į provokacijas, jeigu matys stiprią ir vieningą NATO“, – sakė M. Albright.

Tuo pačiu metu ji pabrėžė, kad aljansas turi sekti ir įvykius pietryčiuose bei Arktyje. Aljansas turi palaikyti ryšio su Rusija kanalus, kad būtų išvengta nereikalingų konfliktų ir incidentų.

„Rusija yra galinga valstybė, išduota jos lyderio. Putino pasaulio matymas yra toksiškas. Laimei, kol kas mes neleidome jam pasiekti jo tikslų. JAV ir NATO žengė tokius žingsnius, kurių reikėjo, kad pademonstruotų solidarumą su sąjungininkais rytiniame flange. Dabartinė užduotis yra pereiti nuo saugumą užtikrinančių operacijų prie atgrasinimą užtikrinančių, kad Rusija matytų, jog jos veiksmai susilauks pasekmių“, – sakė M. Albright.