1983 metais už kovą dėl darbininkų teisių Nobelio taikos premiją gavęs Lechas Walesa pareiškė, kad išsiųs Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui laišką, kuriame išreikš savo protestą prieš šių moterų įkalinimą. Šią žinią paskelbė Lenkijos radijas.

L. Walesa pažymėjo, kad V. Putino atsakymo nesitiki. Vis dėlto, jis tikisi, kad perskaitęs jo laišką V. Putinas susimąstys apie Nadeždos Tolokonikovos, Jekaterinos Samucevič ir Marijos Aliochinos likimą. Buvęs Lenkijos lyderis įsitikinęs, kad muzikos grupės dalyvės „turėjo teisę daryti tai, ką padarė, nors tai buvo padaryta ir netinkamoje vietoje“.

Priminsime, kad V. Putinas po savo trečiosios inauguracijos pirmame televizijos interviu išsamiai pakomentavo pankroko grupės „Pussy Riot“ bylą. Atsakydamas į kanalo „Russia Today“ žurnalisto Kevino Oweno klausimą, kaip vertina už Kristaus Išganytojo cerkvėje surengtą akciją merginoms skirtą bausmę, V. Putinas atsisakė komentuoti, ar nuosprendis yra „teisėtas, pagrįstas ir adekvatus padarytai veikai“.