Reaguojant į darbuotojų susirūpinimą, muziejuje budės maždaug 20 policijos pareigūnų, sakė Luvro pareigūnai.

Trečiadienį muziejus nedirbo, nes maždaug 200 jo darbuotojų atsisakė dirbti, nurodę, kad Luvre siautėja vis agresyvesni kišenvagiai, tarp kurių yra daug vaikų.

Christelle Guyader iš profesinės sąjungos SUD trečiadienį sakė, kad muziejaus vadovybė sutiko imtis virtinės priemonių, kuriomis siekiama sustiprinti policijos budėjimą muziejuje.

Garsiojo muziejaus darbuotojai streiką surengė neapsikentę dažnai smurtaujančių vagių, sakė ji.

"Kartais jie ateina į darbą bijodami, nes susiduria su organizuotomis kišenvagių grupėmis, kurios darosi vis agresyvesnės ir kuriose yra vaikų ... (Šie) patenka į muziejų nemokamai ir net nuvežti apklausai į policiją po kelių dienų sugrįžta", - pridūrė Ch.Guyader.

Nusivylę turistai trečiadienį tuščiai laukė priešais garsųjį muziejų, kuriame eksponuojami tokie darbai kaip "Mona Liza" ir Milo Venera, ir kuriame per metus apsilanko maždaug 10 mln. lankytojų.

Daugybė darbuotojų pranešė apie kišenvagių "spjaudymą, įžeidimus, grasinimus ir smūgius", pažymėjo Ch.Guyader.

Luvras - didžiausias ir lankomiausias pasaulio muziejus - pranešė, jog praėjusių metų pabaigoje pateikė prokurorams skundą dėl šios problemos ir pareikalavo daugiau budinčių policininkų.

Muziejaus vadovybė AFP sakė, kad nuo šiol įves laikinus patekimo į muziejų suvaržymus visiems, kurie jau yra identifikuoti kaip kišenvagiai.

Luvre dirba maždaug tūkstantis darbuotojų; vienos darbo dienos metu jų būna maždaug 470.