Kaip skelbia skelbia dsnews.ua, ugningos propagandisto kalbos įrašas pasirodė „Telegram“ platformoje.

„Išdavystė neišvengiamai baigiasi pražūtimi. Tos visos išraiškos ir panašumas – kaip beždžionių. Visos tos ypatos su kelnaitėmis su juostele taško purvais viską, kas „sovietiška“ – jiems tai atgyvenusio neišsivystymo sinonimas. O kas per socialinis fenomenas yra tas šiuolaikinis „nacionalinis aktyvizmas“ (turima omenyje kova už Baltarusijos nacionalinę tapatybę – red.)?“ – savo tiradą klausimu pradeda G. Azarionakas.

Jis pridūrė, kad „tokių kovotojų veidas“ – „degenerato veidas“, o terminas „degeneratas“ yra literatūrinis ir „išsamiai aprašytas rusiškoje pokario publicistikoje“.

„Degeneratas – latentinis revoliucionierius. Visas jo gyvenimas – nuotraukytės: štai aš su nauju skudurėliu, štai su vynelio taure, va geriu kavytę, štai su akiniais, o štai – be, štai vien su kelnaitėmis, štai į gerklę susigrūdau kukurūzo burbuolę, štai valgau traškučius, glamžau katiną, va su kauke, su raudonai balta vėliava (šiomis vėliavomis mojuoja antivyriausybinių protestų dalyviai – red.). Nesibaigiantis bukas mėgavimasis savimi. Ir vieną akimirką ta debilų armija pradeda reikalauti teisių valdyti šalį. Ar jūs bent įsivaizduojate, kas būtų, jeigu jie prisikastų iki valdžios?“ – žiūrovų klausia propagandistas.

„Degeneratais“ jis vadina konkrečius asmenis.

„Degeneratas (galimas daiktas, jog turi omenyje satyrinio leidinio „Panorama“ žurnalistą Alesį Batolką – red.) – Minsko meras, degeneratas Šraibmanas (Baltarusijos politologas Artiomas Šraibmanas – red.). o Štai dėl informacijos ministro vietos susigrumtų prostitutė (žurnalistė Vasilisa Kulik – red.) Vasilisa Kulik, kokso degeneratas („Telegram“ kanalo „Nexta“ įkūrėjas Sciapanas Pucila – red.) ir pats degeneracijos įsikūnijimas (tinklaraštininkė – red.) Anna Bond“, – dėsto G. Azarionakas.

Be to, propagandistas pareiškė, kad opoziciniai Baltarusijos leidiniai TUT.by ir „Onliner“ – „degeneratų inkubatoriai“.

„Su vienomis atmatomis susitvarkėme (gegužę Baltarusijos pareigūnai užblokavo TUT.by veiklą ir atlikto kratas portalo patalpose bei žurnalistų namuose – red.). Ateis laikas ir likusioms“, – grasina G. Azarionakas.

Skandalingasis televizijos laidų vedėjas nepraleido progos pasipiktinti ir „Eurovizijos“ dainų konkursu, kurį šiais metais laimėjo roko grupė iš Italijos „Maneskin“.

„Pasižiūrėkite, kas (gegužės 23-ąją – red.) laimėjo „Euroviziją“. Tas konkursas – išsigimėlių paradas, „žydrųjų degeneratų“, AIDS dvokiančių atmatų kovos ringas. Ačiū Dievui, kad Baltarusijoje to nerodė“, – pyktį liejo žurnalistas.

Šiuolaikinis pasaulis – demokratijos ir progreso pasaulis – labai sėkmingai regresuoja į absoliutų marazmą, į bepročių išsigimėlių pusę, į pusę individų su kelnaitėmis su juostele, link žmogiškumo žmoguje sunaikinimo. Nuo tokio „progreso“ privalome atsiriboti „geležine uždanga“, savo pykčiu persuktą tiradą klojo propagandistas.

„Jau geriau pas mus bus diktatūra. Visas pasaulis murkdosi tame purve, bet Baltarusija išlieka laisvės sala!“ – akivaizdžius kliedesius dėstė propagandistas.

Šio propagandisto pasirodymas surengtas „Judo ordino“ – apdovanojimo, kurio vienintelis egzempliorius buvo pagamintas 1709 metais Rusijos caro Petro I nurodymu norint „apdovanoti“ Ukrainos etmoną Ivaną Mazepą – fone. Šis ordinas – penkis kilogramus sveriantis gryno sidabro dirbinys. Jame vaizduojamas Judas Iskarijotas, kabantis kilpoje ant šakos, o apačioje – trisdešimt sidabrinių ir užrašas „Tebūnie prakeiktas žuvęs Judo sūnus, jeigu iš meilės pinigams dūsta“. Fone taip pat skambėjo pompastiška muzika.

Viename iš interviu buvęs vyriausiasis „Telegram“ kanalo „Nexta“ redaktorius Ramanas Pratasevičius, gegužės 23 dieną sulaikytas Minske ten nukreipus lėktuvą, kuriuo skrido, yra sakęs, kad būsimus žurnalistus šalies universitetuose „moko būti propagandistais“. Kitu atveju tokius studentus valdžiai palankios žiniasklaidos priemonės smerkia kaip „degeneratus“.

Dsnews.ua primena, kad į „Eurovizijos“ dainų konkursą, kuris šiais metais vyko Nyderlandų Roterdamo mieste, Baltarusija norėjo pasiųsti grupę „Galasy ZMesta“ su daina „Ja naučiu tebia“. Grupė savo dainose pašiepia antivyriausybinius prieš A. Lukašenką nukreiptus protestus ir tyčiojasi iš opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos. Dėl to konkurso organizatoriai pasiūlė Baltarusijai pasirinkti kitą, politiškai neutralią dainą. Kūrinys buvo pašalintas iš konkurso „YouTube“ kanalo.

Vėliau „Eurovizijos“ organizatoriai galutinai išbraukė Baltarusiją iš konkurso dalyvių sąrašo. Sprendimą paaiškino tuo, jog ir antroji „Galasy Zmesta“ daina pažeidė konkurso taisykles ir galėjo pakenkti jo reputacijai.

Ketvirtadienį informacinio kanalo „Nexta“ vienas įkūrėjų, Minske sulaikyto Ramano Pratasevičiaus bičiulis Sciapanas Pucila prašė Vakarų didinti spaudimą Baltarusijos režimui įvedant konkrečias sankcijas.

Spaudos konferencijoje iš Lenkijos, kurioje dalyvavo ir R. Pratasevičiaus tėvai, ketvirtadienį S. Pucila sakė neabejojantis, kad R. Pratasevičius yra kankinamas, su juo neleidžiama susisiekti, taip pat pabrėžė, kad kasdien pranešama apie naujus opozicijos veikėjų sulaikymus, įkalinimus ilgiems metams, uždaromi paskutiniai laisvos žiniasklaidos kanalai, skiriamas mėnesio areštas net už baltai-raudonas vėliavas ar kaukes.

„Prašome tarptautinės bendruomenės pagalbos užtikrinant mūsų saugumą. Bet, pirmiausia, prašome pasaulio padėti Baltarusijai, o tai galima padaryti tik didinant spaudimą režimui, t.y. pagilinti sankcijas, kurios per aštuonis mėnesius neprivertė režimo išsigąsti, todėl jis ryžtasi tokiems poelgiams“, – sakė S. Pucila.

Anot jo, būtina pripažinti Baltarusijos režimą „teroristiniu“, nutraukti bet kokį „ekonominį, politinį, diplomatinį, transporto“ bendradarbiavimą, įskaitant ir dabar svarstomus oro erdvės Baltarusijos avialinijoms ribojimus. S. Pucila taip pat ragina blokuoti Baltarusiją tarptautinėje bankinėje SWIFT sistemoje, nes tai „priverstų režimą iš tiesų susimąstyti“.

„Tik beprecedentis tarptautinis spaudimas pajėgus paveikti režimą, pajėgus sustabdyti represijas, pajėgus išgelbėti nekaltas gyvybes. Ekonominiai nuostoliai dėl prekybos su režimo įmonėmis, „Belaruskalij“, dėl bendradarbiavimo transporto srityje, diplomatinių ryšių – jie yra gerokai mažesni lyginant su ta galima nauda, kurios galima sulaukti, jei mes galų gale tapsime demokratiška valstybe, užtikrinančia žmogaus teises“, – sakė jis.

S. Puscila įsitikinęs, kad A. Lukašenka nesitikėjo tokios „greitos ir griežtos“ Vakarų reakcijos į lėktuvo nutupdymą ir R. Pratasevičiaus bei jo draugės Sofijos Sapegos sulaikymą, ypač dėl ES įvedamų draudimų kirsti Baltarusijos oro erdvę, o „Belavia“ lėktuvams – patekti į ES šalių erdvę. Jis tikisi ir griežtesnių Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno administracijos sprendimų ir neabejoja, kad ES sankcijų stiprinimas būtų dar efektyvesnis.

„Jis (režimas – BNS), žinoma, tikėjosi, kad visi pagalvos, jog tai – atsitiktinumas. Bet gerai, kad ši reakcija atsirado, jie yra šokiruoti, panikuoja, propagandą ištiko isterija, jie keiksmažodžiais aptaria šią situaciją“, – kalbėjo S. Pucila.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (367)