„Vienareikšmiškai galima atsakyti, kad per ateinantį penkmetį veikiausiai turėsime naują konstituciją. Esama klausimų, kurie turi atsakymų“, – A. Lukašenkos žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Anksčiau buvo pranešta, kad prezidentas pernai lapkritį išrinktam naujos sudėties parlamentui pavedė parengti naujos konstitucijos projektą, kuriam, anot valstybės vadovo, „yra poreikis visuomenėje“.

Be to, A. Lukašenka šeštadienį sakė, kad iki rugpjūčio 30-osios turintys įvykti Baltarusijos prezidento rinkimai nebus atidėti, nors šalyje šiuo metu plečiasi naujojo koronaviruso epidemija.

„Kalbant apie artėjančius Baltarusijos prezidento rinkimus... galima vienareikšmiškai pasakyti, kad juos surengsime pagal konstituciją, kaip ir žadėjau“, – pabrėžė jis.

A. Lukašenka pažadėjo, kad savo rinkimų programą išdėstys savo metiniame pranešime, kuris šiemet bus paskelbtas vėliau nei įprasta – anot valstybės vadovo, dėl „koronapsichozės“ keliamo neapibrėžtumo viso pasaulio politikoje ir ekonomikoje, sakoma BelTA pranešime.

„Kad pranešimas bus atidėtas – nėra jokios konspirologijos. Šis renginys buvo suplanuotas balandžio viduriui, bet be konkrečios datos. Jeigu tik pranešimas būtų buvęs parengtas ir jis atitiktų šiandieninę dvasią, jis būtų nuskambėjęs balandžio viduryje. Tačiau padėtis dėl koronapsichozės, infekcijų, o paskui paskelbtos pandemijos drastiškai pakeitė situaciją ne vien mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje“, – kalbėjo A. Lukašenka.