A. Lukašenka atvyko į neformalų Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) lyderių susitikimą Sankt Peterburge, surengtą Rusijos Federacijos V. Putino gimimo dieną. Spalio 7-ąją jam suėjo 70 metų.

A. Lukašenka V. Putinui atvežė dovaną – sertifikatą, pagal kurį Rusijos lyderis gaus Minsko traktorių gamykloje pagamintą traktorių „Belarus 1523.3“.

Kaip rašo reform.by, tai vidutinio dydžio traktorius, kuriame įmontuotas šešių cilindrų 150 arklio galių variklis. „Belarus 1523.3“ skirtas įvairiems bendrojo pobūdžio žemės ūkio darbams atlikti, įskaitant pradinį dirvos apdirbimą ir dirvos apdirbimą prieš sėją, naudojant plataus pobūdžio ir kombinuotuosius sėjos agregatus, derliaus ėmimą naudojant didelio našumo derliaus nuėmimo kompleksus ir transportavimą.

Kaip rašoma gamyklos atstovo Rusijoje svetainėje, šis traktorius kainuoja 5 468 600 Rusijos rublių (apytiksliai 91,5 tūkst. eurų).

Pranešama, kad Tadžikijos prezidentas Emomalis Rahmonas V. Putinui padovanojo arbūzų ir melionų piramides.


Kaip skelbta anksčiau, V. Putinas jubiliejų paminės savo gimtajame Sankt Peterburge – kur prašmatniuose Konstantino rūmuose priims NVS šalių lyderius. Planuojamus „neformalus“ NVS vadovų susitikimas, pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. Anksčiau jis sakė, kad V. Putinas jubiliejaus dieną dirbs. Penktadienį numatyta ir virtinė pokalbių telefonu.

V. Putinas, surengdamas priėmimą Konstantino rūmuose, tikriausiai nori dar kartą pademonstruoti, kad, nepaisant invazijos į Ukrainą, nėra visiškai izoliuotas tarptautiniu mastu. NVS priklauso ir autoritariškai valdomos Vidurio Azijos valstybės Kazachstanas, Uzbekistanas ir Tadžikistanas.

NVS narės yra ir Baltarusija, kuri laikoma paskutiniąja Europos diktatūra, taip pat Pietų Kaukazo respublikos Armėnija ir Azerbaidžanas.

D. Peskovas neįvardijo svečių sąraše esančių pavardžių.

Konstantino rūmuose V. Putinas, kuris kartais liaudyje vadinamas „caru“, ne kartą priėmė svečius iš viso pasaulio. Ypač rūmai Sankt Peterburge primena caro laikų spindesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)