Kaip skelbiama, A. Lukašenka su Rusijos centrinio banko vadove E. Nabiulina susitinka Minsko Nepriklausomybės rūmuose.

Apie A. Lukašenkos veiklą informuojantis „Telegram“ kanalas „Pul pervogo“ teigia, kad pagrindinės susitikimo temos: rezervinės valiutos, skaitmeninis rublis, bendros valiutos tikslingumas, darbas galiojant sankcijoms.

Remiantis projekto „Belaruskij Gajun“ duomenimis, nepaisant gandų apie hospitalizaciją Maskvos ligoninėje, A. Lukašenka yra Baltarusijoje nuo gegužės 25 d.

Stebėtojai teigia, kad jo lėktuvas nusileido Minske gegužės 25-ąją, 20.20 val. vietos laiku, ir nuo tada niekur neskrido.

Savaitgalį žiniasklaida citavo Baltarusijos opozicionierių Valerijų Cepkalą, jis pareiškė, esą A. Lukašenka po susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu buvo paguldytas į ligoninę kritinės būklės.

„Pagal mūsų turimą informaciją, kurią reikia papildomai patvirtinti, po susitikimo už uždarų durų su Putinu Lukašenka buvo skubiai nuvežtas į Maskvos centrinę klinikinę ligoninę, kurioje jis šiuo metu yra. <...>. Organizuotomis Baltarusijos diktatoriaus gelbėjimo priemonėmis buvo siekiama užkirsti kelią spėlionėms apie galimą Kremliaus dalyvavimą jį apnuodijant“, – „Telegram“ rašė jis.

Opozicionierius pridūrė, kad A. Lukašenkos buvimą Maskvos ligoninėje bandoma paaiškinti medicinine apžiūra.

„Tokios versijos atsiradimas yra gana natūralus, nes bandoma nuslėpti tikrąją paciento situaciją, kuri vis dar išlieka sunki. Ankstesni sveikatos pablogėjimo atvejai taip pat buvo bandomi nutylėti. Taigi šiuo atveju, kad nekiltų įtarimų, jo lėktuvas buvo išsiųstas į Minską“, – teigė jis.

Baltarusijos lyderis praėjusį trečiadienį vyko į Maskvą. Kaip prieš susitikimą skelbė Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Interfax“, abu lyderiai ketino aptarti Rusijos ir Baltarusijos sąjunginės valstybės programų įgyvendinimą.

Apie A. Lukašenkos vizitą į Rusiją paskelbta po virtinės gandų, neva jis sunkiai serga. Šio mėnesio pradžioje A. Lukašenka beveik savaitę nesirodė viešumoje, vėliau pats pareiškė, esą sirgo adenovirusu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)