Kaip skelbia tut.by, į mitingą organizatoriai gina darbininkus, valdininkus, jėgos struktūrų darbuotojus. Kai kuriems už dalyvavimą A. Lukašenkos palaikymo mitinge žadamos premijos ir laisvadieniai, tačiau nemažai ir tokių, kuriems nenoras dalyvauti akcijoje gali kainuoti darbo vietą.

Socialiniuose tinkluose paviešintuose vaizdo įrašuose – kolonos autobusų, vežančių žmones iš visos Baltarusijos. Sklando gandai, kad iš kai kurių šalies miestų į sostinę vyko specialūs traukiniai, – esą iš Bresto į Minską atvyks keleivinis traukinys su 19 vagonų.

Dabartinio valdančiojo režimo palaikymo mitingas turėtų vykti Nepriklausomybės aikštėje. Kaip platformoje „Telegram“ skelbia NEXTA kanalas, aikštė uždaryta. Gatvėse – traktoriai ir kombainai.

Papildyta 13:34.

Aleksandrą Lukašenką palaikantis protestas įvyko. Minsko Nepriklausomybės aikštėje susirinko kelių tūkstančių palaikančiųjų minia, tačiau BBC ir tut.by žurnalistai praneša, kad daug protestuojančių pripažino, jog buvo priversti dalyvauti ir mitingui nepritaria.

Mitingo dalyviai laiko įvairius, iš anksto parengtus vienodo stiliaus plakatus ir šūkius. Užrašai skelbia: „Baltarusija pasirinko“, „Mes susivieniję, ne susiskaldę“, „Išsaugokime Baltarusiją“.

Papildyta 14:13. Atvyko ir Aliaksandras Lukašenka

Į savo palaikymo mitingą atvyko ir šalies vadovas Aliaksandras Lukašenka. Jis padėkojo susirinkusiems ir atsiliepusiems į jo kvietimą. „Aš pakviečiau jus ne tam, kad mane apgintumėte. Jūs čia atvykote tam, kad apgintumėte savo šalį. Nesu didelis mitingų mėgėjas, bet buvau priverstas tai padaryti.

1990-ųjų pradžioje jūs manęs paprašėte apginti šalį nuo chaoso, ir mes tai padarėme!“

Minia pradėjo skanduoti „ačiū“.

„Noriu kreiptis į tuos, kurie šiandien sutrikę. Noriu jūsų paklausti, ką jūs iš tiesų žinote? Ar jūs norite laisvės? Pasakykit, kokios! Ar norite pokyčių? Pasakykite, kokių! Ar norite daugiau pinigų? Bet juk pinigų reikia užsidirbti ne stovint aikštėse, o dirbant gamyklose!

Lukašenka mitinge
Kai kas nori naujų rinkimų, bet pasižiūrėkite pro langą! Lėktuvai yra 15 minučių nuo mūsų. NATO pajėgos stovi prie pat Baltarusijos sienos. Lietuva, Lenkija, Ukraina mums įsako surengti naujus rinkimus. Jeigu mes paklusime jų reikalavimams – pražūsime kaip valstybė!“ – kalbėjo Baltarusijos prezidentas.

Toliau kalbėdamas A. Lukašenka pakartojo, kad neketina leisti kitoms šalims kištis į šalies reikalus ir akcentavo savo indėlį suvaldant korupciją, oligarchus ir nusikaltėlius. „Aš, kaip ir jūs, turiu vaikų ir anūkų, noriu, kad jie gyventų savo šalyje.“

„Jūs (protestuotojai – Delfi) negąsdinkite kariuomenės, jūs žaidžiate su ugnimi! Nelieskite mokytojų, nelieskite gydytojų, nelieskite valstybės žurnalistų. Dieve apsaugok, jeigu jiems kas nutiktų, turėsite atsakyti už tai!“ – grasino protestuotojams prezidentas.

„Pasirūpinkite Baltarusija, nes ji nebepriklauso mums, ji priklauso mūsų vaikams ir anūkams. Situacija yra labai rimta, štai kodėl jus čia pakviečiau. Aš gyvas ir aš gyvensiu! Nepamirškite, kad niekada jūsų neišdaviau ir niekada neišduosiu! <...> Jūs esate šios šalies ir sostinės savininkai. Aš klūpiu prieš jus pirmą kartą gyvenime, bet jūs to nusipelnėte!“ – kalbą užbaigė A. Lukašenka, ją susirinkusi tūkstantinė minia palaikė ovacijomis, tačiau šalies vadovas paliko tribūną neatsiklaupęs.