Oficialioje Baltarusijos prezidento interneto svetainėje ir kituose informacijos šaltiniuose nėra jokios informacijos apie renginius, kuriuose dalyvautų A. Lukašenka.

Kaip pastebėjo opozicinis leidinys „Zerkalo“, paprastai A. Lukašenkos grafikas gana stabilus. Trečiadienis jam – praktiškai laisva diena, nes įprastai nebūna renginių, kuriuose jis dalyvautų. Balandį buvo tik viena išimtis – ji buvo susijusi su vizitu į Maskvą pas Vladimirą Putiną. Regis, tada Baltarusijos lyderiui teko derintis prie Rusijos prezidento grafiko. Likusiais trečiadieniais tiesiog publikuojami sveikinimai ir oficialūs dokumentai.

O ketvirtadienis ir penktadienis priešingai – A. Lukašenkai labai aktyvios dienos. Jomis praktiškai visada vyksta įvairūs susitikimai su politikais, susirinkimai, kelionės, apdovanojimai ir kt.

Žurnalistai daro išvadą, kad gegužės 10-ąją A. Lukašenkos nebuvimas viešumoje nestebina – jam tai įprastinė laisva diena. O esant visiškai tylai ketvirtadienį ir penktadienį (teksto publikavimo metu interneto svetainėje nebuvo jokios informacijos apie A. Lukašenkos veiklą, nebuvo net sveikinimų ar pranešimų apie jo pasirašomus dokumentus) neišvengiamai kyla minčių apie sunkias politiko sveikatos problemas.

Be to, projekte „MotolkoPomogi“ pasirodė informacija, kad gegužės 11 d. turėjo vykti posėdis su A. Lukašenka korupcijos ir gydytojų suėmimo pastarosiomis savaitėmis tema, tačiau jį atšaukė. Nėra galimybių patvirtinti ar paneigti šią informaciją, tiesa, sprendžiant iš grafiko analizės, tokia situacija tikėtina – ketvirtadieniais A. Lukašenka iš tiesų visada dalyvaudavo visuomeniniuose renginiuose.

Žurnalistai atkreipia dėmesį, kad ir gegužės 3, 4 bei 5 dienomis A. Lukašenka turėjo tik vieną viešą renginį. Iš viso šį mėnesį, neskaitant gegužės 9-osios, Baltarusijos lyderis, sprendžiant iš jo interneto svetainės, dalyvavo tik dviejuose viešuose renginiuose.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasirodė daug gandų dėl Baltarusijos lyderio sveikatos. Diskusijos kilo po to, kai antradienį Baltarusijos lyderis po karinio parado Maskvoje iš karto išskrido į Minską.

Maskvoje A. Lukašenka neįstengė pats nueiti kelių šimtų metrų, todėl buvo vežamas elektromobiliu, neliko pietų su V. Putinu bei kitais tądien į Maskvą atvykusiais NVS šalių lyderiais, o Minske per gegužės 9-osios renginios jis pirmą kartą per 29 valdymo metus nesakė kalbos. Pastebėta, kad ant dešinės rankos A. Lukašenkai buvo tvarstis.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, esą A. Lukašenka neliko pietų su V. Putinu, nes jam reikėjo išvykti į šventinius renginius Minske. Tuo metu Baltarusijos Konstitucijos komisijos narys Jurijus Voskresenskis trečiadienį aiškino, neva A. Lukašenka turėjo skubiai išvykti dėl prastos savijautos, kurią lėmė įtemptas darbo grafikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)