„Jeigu kas nors galvoja, kad dabar uždarysime sieną su Lenkija, Lietuva, Latvija ir Ukraina bei tapsime pamazgų duobe pabėgėliams iš Afganistano, Irano, Irako, Libijos, Sirijos, Tuniso – jie mažų mažiausiai klysta. Mes niekada nieko nelaikysime – juk jie vyksta ne pas mus. Jie keliauja į apsišvietusią, šiltą, jaukią Europą“, – A. Lukašenkos žodžius per vieną pasitarimą citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Pasak A. Lukašenkos, Vakarai kaltina Minską, kad jis „atsisako vykdyti mūsų readmisijos sutarties sąlygas“.

„Jie nori paversti Baltarusiją pamazgų duobe: ten subėgo žmonės, besigelbstintys nuo vargo, nelaimių ir karo, ir jie nori, kad juos čia susirinktume ir laikytume „koncentracijos stovyklose“, – kalbėjo jis. – Šito nebus po politikos, kurią jūs vykdote Baltarusijos ir Rusijos atžvilgiu. Žmonės bėga nuo karo ir bėga ten, kur juos kvietė. Europos Sąjunga ir atitinkamas lengvatas įvedė ten atvykstantiems.“

Į Lietuvą šiemet jau pateko daugiau nei 1 200 nelegalių migrantų – keliolika kartų daugiau nei pernai. Daugelis jų yra iš Vidurio ir Artimųjų Rytų šalių.

Dėl pastarosiomis savaitėmis smarkiai išaugusio migrantų iš Baltarusijos srauto Lietuvos vyriausybė praeitą penktadienį valstybės mastu paskelbė ekstremaliąją situaciją.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą, atsakant į Vilniaus vaidmenį inicijuojant ES sankcijas Minsko režimui, kaltinamam rinkimų klastojimu, brutaliu susidorojimu su opozicija ir jos šalininkais bei žmogaus teisių pažeidimais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (938)