Apie A. Lukašenkos vizitą iš anksto skelbta nebuvo.

Kaip praneša A. Lukašenkos spaudos tarnyba, ketvirtadienį ir penktadienį jis su V. Putinu bendraus neformaliai nuo Maskvos apie 150 km nutolusioje Zavidovo rezidencijoje, o birželio 25 d. numatytas darbinis susitikimas Sankt Peterburge.

Apie tai, kad A. Lukašenka atskrido į Rusiją, patvirtino ir V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. Pasak jo, Zavidovo rezidencijoje ketvirtadienį jų susitikimas truks iki 15 val.

A. Lukašenkos ir V. Putino susikimo transliacijų nebus, pabrėžė D. Peskovas.

Šią savaitę skelbta kad V. Putinas pirmą kartą nuo karo Ukrainoje pradžios išvyks į užsienį. Jis ketina dalyvauti Sąjunginės valstybės Regionų forume, kuris kitą savaitę įvyks Baltarusijoje, Gardine.

Apie tai pranešė Rusijos premjeras Michailas Mišustinas, kai pirmadienį Minske susitiko su Baltarusijos ministru pirmininku Romanu Golovčenka, skelbė „RIA Novosti“.

„Esu įsitikinęs, kad Regionų forumas, kuriame dalyvaus Rusijos ir Baltarusijos prezidentai, dar labiau paskatins tarpregioninį bendradarbiavimą“, – pareiškė M. Mišustinas.

9-asis Baltarusijos ir Rusijos regionų forumas vyks birželio 30–liepos 1 dienomis.

Tačiau trečiadienį D. Peskovas pareiškė, kad A. Lukašenkos ir V. Putino susitikimas gali įvykti anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)