Netrukus pranešta, kad jo vietą užima Ivanas Kubrakovas.

A. Lukašenka spalio 29 dieną priėmė sprendimą dėl pertvarkų savo jėgos struktūrose.

Kaip skelbiama „Telegram“ kanale „Pul pervogo“, iš pareigų atleistas Baltarusijos vidaus reikalų ministras Jurijus Karajevas. Į ministro postą jis buvo paskirtas 2019 birželio 11 dieną.

Kodėl jis buvo atleistas, kol kas neskelbiama. A. Lukašenka taip pat paskyrė šalies Saugumo Tarybos sekretorių Valerijų Vakulčiką savo padėjėju Bresto srityje. Ar jis ir toliau eis ir sekretoriaus pareigas, neskelbiama.

„Permainos jėgos struktūrų bloke, kurių niekas nesitikėjo! Ir trys nauji padėjėjai!“ – rašoma „Telegram“ kanale.

Trečiadienį J. Karaevas pareiškė, kad šalyje vyksta „karas“ ir kad teisėsaugos pareigūnai privalo būti pasiruošę naudoti prieš demonstrantus letalinę ginkluotę.

Po rugpjūčio 9-ąją įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų, kurių nugalėtuoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis A. Lukašenka, valdžiai slopinant demonstracijas žuvo keli žmonės, dar tūkstančiai buvo areštuoti, taip pat pasirodė šiurpių sulaikytųjų pasakojimų apie smurtą kalėjimuose. Režimas taip pat grasino pradėti naudoti prieš demonstrantus kovinius šaudmenis.

J. Karaevas trečiadienį dėstė savo įvykių versiją.

„Milicininko vos nenužudė, o jis tik tada paleidžia į orą perspėjamuosius šūvius. Kodėl taip yra? Man sakoma, kad mūsų milicininkai kol kas nebuvo pasirengę nužudyti kaimyno iš savo kaimo, kraštiečio, savo rajono gyventojo“, – sakė J. Karaevas.

Anot ministro, per 26 prezidento A. Lukašenkos valdymo metus Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai buvo pasirengę „elgtis tik humaniškai“, bet „tai iškrėtė žiaurų pokštą“.

„Dabar situacija pasikeitė – vyksta karas... Atvirai ir įžūliai daroma įtaka, skatinama nebaudžiamumo ir baimės stoka. Ir mes vis dar įsisiūbuojame“, – pareiškė J. Karajevas.