Kadangi nepavyksta išvežti visų šiukšlių, miestas atsidūrė ir ant ekologinės katastrofos slenksčio, skelbia UNIAN.

Rugpjūčio 11 d. ryto duomenimis, Luhanske išlieka kritinė padėtis – srities centre visiškai nutrauktas elektros energijos tiekimas.

Kaip UNIAN pranešė miesto tarybos spaudos tarnyba, apie 250 tūkst. Luhanske likusių gyventojų jau devynias dienas gyvena be elektros energijos, mieste neveikia mobilus ir stacionarus ryšys.

Miesto gyventojai praneša, kad Luhansko rajonai ir toliau apšaudomi. Dauguma parduotuvių uždarytos, produktais prekiaujama gatvėje. Nepaisydamas to, kad nėra elektros, vietos gamintojas ir toliau kepa duoną ir aprūpina miesto gyventojus duonos gaminiais.

Mieste neužtikrinamas šiukšlių išvežimas, nes dauguma įmonės „Luhansko atliekų utilizavimo centras“ automobilių buvo apgadinti per apšaudymus. Miesto valdžia bando išspręsti šią problemą, kad nekiltų ekologinė katastrofa. Be to, šiukšles miesto gatvėse ir kvartalų teritorijose ir toliau tvarko komunalinių tarnybų darbuotojai.

Į miestą neįvežami maisto produktai, medikamentai ir kuras. Luhanske neišmokamos pensijos, algos ir socialinės išmokos. Įmonių darbuotojai ne mažiau nei mėnesį negauna algų, kai kurie jų negali gauti jau daugiau nei pustrečio mėnesio.

Paskelbta ATO pajėgų ir separatistų mūšio Ilovaisko prieigose vaizdo medžiaga

„Donbass“, „Azov“, „Šachtersk“ ir „Pravyj sektor“ batalionai nesugebėjo įveikti separatistų gynybos Ilovaisko prieigose, skelbia UNIAN. Per pasipriešinimą žuvo šeši kovotojai savanoriai, daugiau nei dešimt buvo sužeisti.

Tolesniam puolimui neužteko pajėgų, todėl batalionai atsitraukė, praneša „Radio Svoboda“.
Kaip pranešė UNIAN, vykdydama žvalgybą, ATO pajėgų grupė pateko į pasalą Ilovaisko rajone.

Kijevas: Rusija toliau siunčia ginklus ir kovotojus į Ukrainos rytus

Rusija toliau tiekia ginklus prorusiškiems separatistams Ukrainos rytuose ir praleidžia kovotojus per sieną, pirmadienį nurodė Kijevo vyriausybės vykdomos „antiteroristinės operacijos“ (ATO) spaudos tarnyba.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame pranešime taip pat tvirtinama, Ukrainos vyriausybinės pajėgos toliau apšaudomos iš Rusijos teritorijos.

„Pagrindinis kovotojų tikslas - neleisti ATO pajėgoms toliau skverbtis į Donecko ir Luhansko sričių gilumą. Teroristai puikiai suvokia, kad tai neišvengiamai lems jų grupuočių atskirtį nuo aprūpinimo“, - sakoma pranešime.

Jame priduriama, kad separatistai toliau stengiasi išlaikyti kontrolę Donecke, Horlivkoje, Jasynuvatoje, Šachtarske ir Jenakijevėje.

„Buvo užfiksuotas profesionaliai parengtų teroristų, diversantų ir žvalgybos grupių aktyvumas. Banditai tęsia neteisėtus svarbių Donbaso infrastruktūros objektų užėmimus. Jie naikina objektus, aprūpinančius civilius dujomis, vandeniu ir elektra. Padaryta didelė žala, ypač keliams ir geležinkeliams, kurie yra užminuoti teroristų“, - pažymėjo ATO spaudos centras.

Gyventojams patariama evakuotis

Ukrainos vyriausybė separatistų užimtų Donecko ir Luhansko miesto gyventojus ragina evakuotis ir įspėja apie artėjantį "galutinį" puolimą, skelbia "Ukrinform".

"Civilių prašome laikinai išvykti iš šių miestų, nes čia bus vykdoma išlaisvinimo ir teroristų sunaikinimo operacija", - pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.

Ukrainos kariuomenės daliniai žada visokeriopą pagalbą bėgantiems civiliams gyventojams.

"Esame pasirengę suteikti visą būtiną transportą šių miestų gyventojams", - tikino A. Lysenka.

Pareigūnas dar kartą pabrėžė, kad Ukrainos karinės pajėgos nenaudos artilerijos tankiai apgyvendintuose rajonuose.

"Neveiksime kaip rusų daliniai Kaukaze: nesiruošiame visiškam miestų apšaudymui, kad galėtume iškelti savo vėliavą", - teigė A. Lysenka.

Per antiteroristinę operaciją jau žuvo 568 Ukrainos kariškiai

Per antiteroristinę operaciją žuvo 568 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiai, o 2120 buvo sužeisti. Tai pirmadienį per spaudos konferenciją Kijeve pranešė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) informacijos centro spaudos sekretorius Andrijus Lysenka, kuriuo remiasi naujienų agentūra UNIAN.

Jis pridūrė, kad visiems sužeistiesiems buvo suteikta medicinos pagalba.

Pastarąją parą antiteroristinės operacijos zonoje šalies rytuose žuvo šeši Ukrainos kariškiai, dar 24 buvo sužeisti.

Anot A.Lysenkos, Ukrainos pajėgos pastarąją parą puolė separatistus keturiomis kryptimis ir padarė jiems didelių nuostolių.