„Teisininkai, atstovaujantys prieš Hitrou plėtrą pasisakančių rajonų valdžios pareigūnų koalicijai, pirmadienį Aukštajam Teismui pateiks savo argumentus, kodėl vyriausybės pareiškimas dėl Oro uosto nacionalinės strategijos... turi būti anuliuotas“, – nurodoma bendrame pareiškime.

S. Khanas, „Greenpeace“ ir penkios tarybos, iš kurių keturios yra įsikūrusios Hitrou kaimynystėje, bandys įrodyti, kad trečiasis kilimo ir tūpimo takas gali būti pastatytas tik „nugriovus tūkstančius namų ir pabloginus gyvenimo ir sveikatos sąlygas milijonams gyventojų Londone“ bei jo apylinkėse.

„Greenpeace“ padalinio Jungtinėje Karalystėje vadovo Johno Sauveno pareiškime sakoma, kad „vyriausybėms labai patinka tuščiai kalbėti apie oro, kuriuo mes kvėpuojame, ir klimato, kuriuo dalinamės, apsaugą, bet, deja, kad būtų imtasi veiksmų, dažnai prireikia kreiptis į teismą“.

Į teismą kreipiasi keturių vakarinių Londono rajonų – Hilingdono, Vondsverto, Hamersmito ir Fulamo bei Ričmondo prie Temzės – savivaldos tarybos.

Prie jų prisijungė Vindzoro ir Meidenhedo rajonas, kur įsikūrusi karališkoji Vindzoro rezidencija, prestižinė Itono mokykla ir premjerės Theresos May rinkimų apygarda.

Britų parlamentarai birželio mėnesį patvirtino planus nuteisti trečią kilimo ir tūpimo taką Londono Hitrou oro uoste, dėl kurio ginčai virė ne vieną dešimtmetį.

Th. May konservatorių vyriausybė tvirtina, kad įgyvendinus šį 14 mlrd. svarų (16,3 mlrd. eurų) atsieisiantį projektą iki 2030 metų galima būtų sukurti iki 114 tūkst. papildomų darbo vietų.