Skamba kaip ištrauka iš mokslinės fantastikos knygos? Galbūt, tačiau „Jaguar XJ“ savininkas Martinas Lindsay, savo prabangų žaisliuką pasistatęs prie pat dar tik statomo dangoraižio, oficialiai vadinamo „20 Fenchurch Street“ (savo forma jis primena nešiojamą raciją), patyrė tai savo kailiu.

Grįžęs prie savo automobilio, savininkas pastebėjo, jog dalis skydelių negrįžtamai sunaikinti šviesos, kurią atspindėjo kreivas įspūdingo stiklinio pastatas šonas.

37 aukštų pastato statytojai „Canary Wharf“ ir „Land Securities“ teigia, jog už prabangaus automobilio remontą sumokės.

„Canary Wharf Construction“ ir Land Securties“ buvo nusiteikę labai geranoriškai ir sutiko sumokėti už patirtą žalą, taip pat pripažįsta problemą ir bandys ją spręsti“, - CNN sakė M. Lindsay.

„Pats sukuosi statybų versle ir žinau, kad kartais ne viskas pavyksta, ne visus aspektus pavyksta numatyti. Šis atvejis – būtent toks“, - teigia nukentėjęs automobilio savininkas.

Vietos žiniasklaida skelbia, jog saulės spinduliai, atsispindėję nuo stiklinio pastato, anksčiau padarė panašios žalos toje pačioje gatvėje stovėjusiam furgonui.

Bendrame „Land Securities“ ir „Canary Wharf“ pareiškime teigiama, jog bendrovės šią problemą vertina labai rimtai.

Dangoraižis "20 Fenchurch Street"
„Taip nutinka dėl saulės pozicijos. Ji pavojinga maždaug dvi valandas per parą. Spėjama, kad tokia situacija dar truks 2-3 savaites“, - teigiama pranešime.

Statybų vykdytojai teigia susisiekę su vietos verslininkais ir gyventojais. Nuspręsta laikinai neleisti naudotis trimis automobilių statymo vietomis, kur transporto priemonėms gresia realus pavojus.

„Be to, kartu su vietos verslininkais ieškome būdų, kaip ne tik kaip laikinai, bet ir visam laikui išspręsti šią problemą. Stengsimės, kad ateityje tai nebepasikartotų“, - teigiama pareiškime.

„20 Fenchurch Street“, kurį sukūrė architekstas Rafaelis Vinoly - 33 tūkst. kvadratinių metrų ploto stiklo statinys. Tai reiškia, jog stiklinio paviršiaus plotas prilygsta 4,5 futbolo aikščių.

Ir tai ne vienintelis pastatas, pavojingai atspindintis saulės spindulius.

Kaip skelbia „The Las Vegas Review-Journal“, 2010 metais Las Vegase pastatytas „Vdara Hotel“ pastatas taip pat atspindėdavo saulės šviesą – kartą netgi buvo nudeginti vieno viešbučio baseinu besinaudojusio svečio plaukai, buvo pradegintas šalia jo gulto gulėjęs plastikinis maišas. Viešbučio darbuotojai šį fenomeną praminė „Vdara mirties spinduliu“, rašo dienraštis. Žurnalistų kalbintas viešbučio savininkas dievagojosi jau ieškantis problemos sprendimo.