„Pasaulis susiduria su pavojingų rizikų kokteiliu, – ketvirtadienį sakė britų iždo kancleris George'as Osborne'as. – Christine turi viziją, energijos ir nuovokos, kad ateinančiais metais vadovautų pasaulio ekonomikai“.

Todėl jis esą kandidate siūlys Ch. Lagarde. Ji pati jau yra davusi suprasti, kad būtų suinteresuota antrąja kadencija. Kol kas Ch. Lagarde konkurentų neturi. Šie dabar jau gali oficialiai registruoti savo kandidatūras.

Buvusi Prancūzijos finansų ministrė Ch. Lagarde 2011-aisiais buvo išrinkta vadovauti TVF, ji tada įveikė Meksikos centrinio banko vadovą Augustiną Carstensą. Jos penkerių metų kadencija baigiasi liepos 5-ąją.

Vis dėlto Ch. Lagarde gali parklupdyti kaltinimai dėl finansinės aferos. Gruodį paaiškėjo, kad dėl 400 mln. eurų išmokos verslininkui Bernardui Tapie jai gresia teismo procesas.

Ši suma buvusio prezidento Nicolas Sarkozy rėmėjui buvo išmokėta kaip kompensacija – tuo metu Ch. Lagarde buvo finansų ministrė. Taip turėjo būti padengti nuostoliai, kuriuos B. Tapie patyrė 1992-aisiais pardavęs „Adidas“ akcijas.

TVF yra svarbiausias tarptautinis gelbėtojas finansų ar ekonominės krizės atveju. Fondas, pavyzdžiui, atskubėjo į pagalbą ant bankroto slenksčio atsidūrusiai Graikijai ir kitoms euro zonos šalims. TVF vaidmuo vertinamas prieštaringai, nes jis mainais už paramą paprastai reikalauja griežtų taupymo programų.