Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi Sirijos žmogaus teisių grupė teigia, kad incidento metu vaikai buvo mokykloje. Sirijos vyriausybė įvykio nekomentuoja.

Per pilietinį karą, kuris prasidėjo 2011 metų kovą, žuvo daugiau nei 230 tūkstančių Sirijos gyventojų.

Pastarosiomis savaitėmis Sirijos valstybinės pajėgos nebepajėgia atremti sukilėlių kovotojų, kurie užima vis daugiau Deros provincijos teritorijų. Būtent ten prieš ketverius metus prasidėjo pasipriešinimas prezidento Basharo al-Assado valdžiai.

Žmogaus teisių gynėjai mano, kad aukų skaičius gali didėti, kadangi daug per antpuolį sužeistų gyventojų yra kritinės būklės.

Antradienį JAV taip pat apkaltino Sirijos vyriausybę panaudojus cheminį ginklą. JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry teigė esąs tikras, kad tokius žiaurius išpuolius vykdė prezidento pajėgos. Anot jo, šalyje naudojama taktika kelia nerimą tarptautinei bendruomenei.

Nuo karo pradžios B. al Assadas kaltinamas naudojęs cheminį ginklą prieš šalies gyventojus.

JT: daugiau nei 23 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos šiomis dienomis kirto Turkijos sieną

Daugiau nei 23 tūkst. pabėgėlių, bėgančių nuo kruvinų mūšių Sirijos šiaurėje, kirto Turkijos sieną, pranešė Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūra (UNHCR), cituodama Turkijos pareigūnus, informuoja „Reuters“.

Sirijos kurdų vadovaujamos pajėgos šią savaitę pranešė atsikovojusios anksčiau „Islamo valstybės“ (IS) kontroliuotą Tel Abjado miestą Turkijos pasienyje.

UNHCR atstovas Williamas Spindleris nurodė, kad dauguma naujų atvykėlių yra Sirijos gyventojai, sprunkantys toliau nuo kovų Tel Abjado mieste ir aplink jį. Pasak jo, 70 proc. pabėgėlių sudaro moterys ir vaikai.

UNHCR darbuotojų teigimu, dauguma pabėgėlių yra išsekę ir atvyksta vos su keliais jiems priklausančiais daiktais. V. Spindleris pridūrė, kad į Turkiją taip pat atvyko 2 183 irakiečiai iš Mosulo, Ramadžio ir Faludžos miestų.

Turkija šiuo metu yra priglaudusi per 1,7 mln. Sirijos pabėgėlėlių – daugiau nei bet kuri kita pasaulio šalis, teigia V. Splinderis.