Tyrimui vadovaujantis Ansi regiono vyriausias prokuroras Ericas Maillaudas skris į Londoną ir prisijungs prie Didžiosios Britanijos sostinėje jau esančių penkių vyresniųjų žandarmerijos detektyvų.

Nors šis vizitas vadinamas eiliniu, jis rodo, jog prancūzai vis dar tiki, jog kažkas nužudytojo Saado al-Hilli praeityje ar dabartyje slepia žudynių Alpėse esmę. Pareigūnai su Didžiosios Britanijos policijos vadovais aptars tris dienas S. al-Hilli namuose Sario grafystėje vykusios kratos ir dvi dienas trukusios S. al-Hilli brolio Zaido apklausos rezultatus.

Antradienį 40 žandarų grupė uoliai atkūrė su penkiasdešimtmečio S. al-Hilli, trejais metais jaunesnės jo žmonos Iqbal, 77 metų jos motinos ir 45 metų dviratininko prancūzo Sylvaino Molliero nužudymu susijusius įvykius.

Pasitelkus aktorius ir manekenus buvo atkartoti praėjusio trečiadienio popietės įvykiai nedidelėje automobilių aikštelėje, remiantis britų dviratininko, kuris pirmas pasirodė įvykio vietoje, ir po kelių minučių ten pat atsitiktinai užklydusio prancūzo klajūno pasakojimais.

Duodamas interviu leidiniui „Le Parisien“ prancūzas tvirtino, kad būtent jis paskambino pagalbos tarnyboms, nes britas dviratininkas neturėjo mobilaus telefono.

„Nebuvo nė menkiausio garso, - sakė jis. - Tai priminė sceną iš filmo, epizodą iš televizijos serialo, kuris prasideda žmogžudyste. Man iškart buvo aišku, kad mes niekuo negalėsime padėti. Nebuvo jokių gyvybės požymių. Mažai mergaitei pliaukštelėjau per rankas, bet ji nerodė jokių gyvybės požymių“.

Ši „maža mergaitė“ – tai septynerių metų nužudytų sutuoktinių dukra Zainab al-Hilli, gydoma Grenoblio ligoninėje. Mergaitė čia atvežta sulaužyta kaukole ir su šautine žaizda petyje. Jos parodymai galėtų tapti lemiamais, tačiau daktarai tyrėjams nurodė laukti savaitės pabaigos – tik tada bus leista apklausti mažametę.